Η αγάπη δεν κάνει διακρίσεις

Η ενδέκατη αγωνιστική της Λίγκας ήταν αφιερωμένη και στα Ατομα Με Ειδικές Ανάγκες. Σε κάθε γήπεδο που διεξήχθη αγώνα πρωταθλήματος εκπρόσωποι των συνανθρώπων μας πιάστηκαν χέρι – χέρι με τους πρωταγωνιστές των ομάδων και εισήλθαν μαζί στους αγωνιστικούς χώρους. Η Τούμπα και το ματς ΠΑΟΚ – Ατρόμητος δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το χέρι του Ροντρίγκο Ρέι κρατούσε ο μικρός Βαγγέλης και σήμερα, δυο μέρες μετά, η μητέρα του κα Σάσα, φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης,
στον «Libero fm 107,4» όπου και μίλησε για τον λατρεμένο γιο της και την ιδιαίτερη σχέση που διατηρεί με την αγαπημένη του ομάδα. Αναλυτικά όλα όσα είπε:

«Ο Βαγγέλης είναι ΠΑΟΚ και παρακολουθεί από πολύ μικρός την ομάδα. Ο παππούς του ήταν πολύ φανατικός και έτσι έγινε. Ο Βαγγέλης ήταν 6 χρονών όταν πρωτοπήγε στην Τούμπα. Τον εντυπωσίασε ένα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός κι από τότε θέλει συνέχεια να έρχεται στην Τούμπα».

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ: «Ο Βαγγέλης έχει ένα κινητικό θέμα. Ξέραμε από πολύ μικρός ότι θα έχει πρόβλημα. Αρχικά περπατούσε και έπαιζε μπάλα, αλλά στη συνέχεια στην 4η δημοτικού καθηλώθηκε δυστυχώς στο καρότσι, είναι τέτοια η πάθηση του. Παίζει και σήμερα ποδόσφαιρο και με το καρότσι του».

Για όσα βίωσε την Κυριακή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο: «Εχουμε ξαναπάει στο γήπεδο πολλές φορές. Ηταν η πρώτη φορά που μπήκε μέσα στο γήπεδο. Ήταν ενθουσιασμένος και πολύ αγχωμένος. Ο Ρέι ήταν αυτός που τον πήρε μέσα στο γήπεδο. Ο Βαγγέλης ήταν πολύ χαρούμενος, αλλά ήταν άδεια η Τούμπα και ήταν κάτι που το σχολίασε, ότι με κόσμο θα ήταν πολύ καλύτερα. Ο αγαπημένος του είναι ο τερματοφύλακας, αλλά και άλλοι παίκτες. Του αρέσει και ο Πέλκας, ο οποίος είναι και από τα Γιαννιτσά. Είχαμε επισκεφτεί και πιο παλιά τον Σαλπιγγίδη και έχει πάρει συνέντευξη στον Πέλκα».

Για τη σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Είχαμε πάει και στη Φλωρεντία με τον ΠΑΟΚ. Θέλαμε να κάνουμε μία έκπληξη στον Βαγγέλη, είχαμε έρθει σε επαφή με τον ΠΑΟΚ μέσα και από την επαφή με τον Σαλπιγγίδη και μας βοήθησαν πολύ. Εκτοτε έχουμε μία σχέση με την ομάδα, η Νένα που δουλεύει στην ΠΑΕ είναι αυτή που μας βοηθάει συνέχεια με τις προσκλήσεις για να βρισκόμαστε στο γήπεδο».

Για το πώς ζει ο Βαγγέλης τα παιχνίδια: «Οταν κερδίζει ο ΠΑΟΚ είναι πολύ χαρούμενος, αλλά όταν χάνει κλαίει. Οταν βλέπει το παιχνίδι το ζει τόσο πολύ που λέει ότι θα μπει στο γήπεδο να βοηθήσει αν μπορεί».

Για τις δυσκολίες της καθημερινότητας για ένα παιδί με κινητικά προβλήματα: «Η καθημερινότητα είναι δύσκολη, κυρίως λόγω μετακίνησης. Ακόμα και στο ίδιο μας το σπίτι δεν υπάρχει πρόσβαση, στους δρόμους οι οδηγοί δε σέβονται κλείνουν τη ράμπα. Όπου κι αν πας έχει μόνο σκάλες. Αν περπατάς δεν το καταλαβαίνεις. Όταν έχεις κάποιον στο καρότσι μπορείς να το καταλάβεις. Αν μπούμε στη θέση τους μπορούμε να καταλάβουμε το πρόβλημα. Το ότι είσαι πάνω σε ένα καρότσι δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις πράγματα. Προσπαθούμε να μη σκεφτόμαστε τις δυσκολίες, να μην του στερούμε τίποτα».
Keywords
Τυχαία Θέματα