Στην Αθήνα Τεντόγλου και Στεφανίδη! (vids)

Στην Αθηνά επέστρεψαν το βράδυ του Σαββάτου (20/08) η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Τους δύο Έλληνες αθλητές υποδέχθηκαν στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” η Σοφία Σακοράφα και ο Γιώργος Γιατρουδάκης. Ο 24χρονος Ολυμπιονίκης επέστρεψε έχοντας στις αποσκευές του το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκους, ενώ η 32χρονη πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και έγινε η πρώτη αθλήτρια που κερδίζει τέταρτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

 «Αισθάνομαι πολύ ωραία γι’ αυτό που κατάφερα, που έφερα άλλο ένα

ευρωπαϊκό χρυσό στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά, μόλις τώρα η Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε το χρυσό στον ακοντισμό, η Αντιγόνη ήταν φανταστική, η Κατερίνα και όλα τα άλλα παιδιά είχαν καλά πλαραρίσματα, ήταν πολύ καλή ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλους και εύχομαι στο επόμενο ακόμα καλύτερα. Είμαστε μαχητές οι Έλληνες σε όλα τα αθλήματα, παίρνουμε μετάλλια και στην κολύμβηση και στην κωπηλασία, θα πάρουμε και στη γυμναστική με τον Πετρούνια. Έχουμε πολύ ταλέντο ως χώρα, απλά μας λείπουν οι υποδομές. Ταλέντα, προπονητές και όρεξη υπάρχουν. Έχω την ευκαιρία στο επόμενο σε δύο χρόνια να πάρω τρίτο χρυσό και να ξεπεράσω την Κατερίνα (σ.σ. Στεφανίδη), είναι λίγο δύσκολο αλλά είμαι σε καλούς ρυθμούς και έχω μεγάλη εμπειρία πια. Σε κάθε αγώνα προσπαθώ να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ, είμαι λάτρης των επιδόσεων και των μεγάλων αλμάτων, στο Μόναχο αν και οι συνθήκες δεν με ευνόησαν κατάφερα να κάνω αυτό που είχα στα πόδια μου. Μπορώ να κάνω ακόμα μεγαλύτερα άλματα, ούτε ήταν το τέλειο άλμα ούτε οι τέλειες συνθήκες. Πιστεύω σε πολύ καλύτερα πράγματα. Για τα εννιά μέτρα μη βιαζόμαστε, αλλά ο επόμενος στόχος είναι το 8.70 και αυτό να το περιμένουμε. Τώρα δεν έχει ξεκούραση, έχω τον τελικό του Diamond League στη Ζυρίχη και μπορεί να κάνω άλλον έναν αγώνα ακόμα ενδιάμεσα στην Ελβετία. Από τον Σεπτέμβριο και μετά θα έχει ένα μήνα ξεκούραση. Επόμενο στόχοι είναι ευρωπαϊκό κλειστού χρυσό, παγκόσμιο ανοικτού χρυσό, πανελλήνιο ρεκόρ ανοιχτού. Το Παρίσι είναι λίγο πιο μακριά», δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου.

“Το πιο σημαντικό είναι ότι πολλά από τα παιδιά φέτος έφτασαν κοντά στις αποδόσεις τους. Σημασία δεν έχουν μόνο τα μετάλλια, όταν ένας αθλητής φτάσει κοντά στην καλύτερη του επίδοση ή το ατομικό του ρεκόρ σε μια μεγάλη διοργάνωση είναι σημαντικό. Ο λόγος που η ομάδα πήγε καλά είναι το κλίμα που υπάρχει. Πίστευα ότι το ενδέκατο μετάλλιο δε θα έρθει ποτέ, υπήρχε ένα μεγάλο κενό από την τελευταία διάκριση το 2019. Σημασία έχει να μείνω υγιής μέχρι το Παρίσι. Όπως είπε και ο Μίλτος (σ.σ Τεντόγλου) σε μια άλλη συνέντευξη είναι δύσκολο να παραμείνει στην κορυφή ύστερα από την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Δεν αλλάζει κάτι για εμένα, η καθημερινότητα μου είναι η ίδια και αυτό έχει σημασία. Ξυπνάω κάθε πρωί πάω στην προπόνηση μου. Πάντα προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη σ’ αυτό που κάνω. Η αποστολή ήταν μεγάλη περίπου 40 άτομα. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να νιώθουν περήφανοι γι’ αυτά τα άτομα και όχι μόνο για εμάς που φέρνουμε μετάλλια”, ισχυρίστηκε η Στεφανίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα