Στην «αγκαλιά» του Ομπράντοβιτς ο Παπαπέτρου μπορεί να γίνει μόνο καλύτερος

O Iωάννης Παπαπέτρου έγινε «Παρτιζάνος» και μπορεί να μην τραγουδά το «Βella Ciao» της ιταλικής αντίστασης, αλλά είναι βέβαιο ότι στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μια ξένη χώρα, άκρως μπασκετική και ιστορικά γίνεται ο δεύτερος Έλληνας παίκτης που θα παίξει στην Σερβία.

Μπορεί δεκάδες Σέρβοι παίκτες να έχουν διανύσει το αντίθετο δρομολόγιο και να έχουν παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά από την Ελλάδα προς την βόρεια γείτονα μας, μόνο δυο έχουν κάνει την διαδρομή.

Ο Παπαπέτρου έρχεται…δεύτερος, γιατί έχει προηγηθεί πριν από 10 χρόνια και σε ηλικία 19 ετών, ο Γιάννης Κουζέλογλου που έφυγε από την ομάδα των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και φόρεσε, επίσης, την φανέλα της Παρτίζαν.

Στην «αγκαλιά» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, λοιπόν, ο Παπαπέτρου σε ηλικία 28 ετών και ύστερα από τους δυο «κύκλους» του σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, θα κάνει το ευρωπαϊκό βήμα. Για την ακρίβεια, χαρακτηρίζεται ως…Βαλκανικό βήμα στην καριέρα του, γιατί υπάρχουν πολλές ομοιότητες στην ιδιοσυγκρασία των φίλων του μπάσκετ και στις δυο χώρες, στην ατμόσφαιρα των εδρών και κυρίως στην πίεση της απαίτησης και της προσδοκίας για κάθε ξένο παίκτη.

Είναι βέβαιο, ότι κάθε παίκτης στην ηλικία του Ιωάννη, είναι ένας «φτασμένος» παίκτης. Έχει εμπειρίες, δυνατή ψυχολογία επιβίωσης παίκτη που αγωνίζεται εκτός της πατρίδας του, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση συνεργασίας με τον «Ζότς» θα έχει να κάνει με έναν απαιτητικό προπονητή.

Το τελευταίο, πάντως, το ήθελε και ο ίδιος ο Παπαπέτρου… Να προπονηθεί με τον «μελιτζανί» προπονητή που θα του δώσει ευκαιρίες προσαρμογής, αλλά θα έχει και απαιτήσεις για να βελτιώσει σημεία του παιχνιδιού του και να του δώσει το «παραπάνω» που δεν «έβγαλε», ίσως, στους δυο «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Ομπράντοβιτς, δέκα χρόνια μετά την αποχώρηση του από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, παίρνει για πρώτη φορά παίκτη από την ομάδα που δόξασε και δοξάστηκε περισσότερο στην καριέρα του (5 από τα 9 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του παλμαρέ του).

Είναι ευκόλως προβλέψιμο και αναμενόμενο ότι ο Παπαπέτρου θα γίνει «σφουγγάρι» στις οδηγίες του Ομπράντοβιτς στην προπόνηση και από την εικόνα που έδειξε σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, θα επιδιώξει την βελτίωση της. Όχι για αποδείξεις και…διαψεύσεις. Αλλά γιατί έχει την φιλοδοξία να γίνει καλύτερος στο σουτ, στην ντρίπλα, στην πάσα, στην ατομική άμυνα και σε κάθε άλλο στοιχείο της ατομικής τεχνικής του, γνωρίζει ο ίδιος με αυτοκριτική ότι μπορεί να βελτιώσει ή και να τελειοποιήσει, αλλά φυσικά θα του υπαγορεύσει και ο Ομπράντοβιτς, βάζοντας του ψηλά τον πήχη…

Keywords
Τυχαία Θέματα