Στην αφετηρία των μεταγραφών

Από τη στιγμή που απομένουν πέντε αγωνιστικές προκειμένου να ολοκληρωθεί η σεζόν για τον Ολυμπιακό, θα ήταν άκομψο για τον Πέδρο Μαρτίνς να ανοίξει δημόσια τα χαρτιά του αναφορικά με τα πλάνα του για το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Βεβαίως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ενίσχυση των «ερυθρόλευκων» με παίκτες σε κάθε γραμμή. Ωστόσο, ο αριθμός των μεταγραφών θα εξαρτηθεί και από την πιθανότητα πώλησης, αφού είναι δεδομένο πως βασικοί ποδοσφαιριστές των «Πειραιωτών» βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο
ομάδων του εξωτερικού.

Αξιοσημείωτο είναι πως για μία ακόμη χρονιά ανέβηκε η χρηματιστηριακή αξία παικτών του Ολυμπιακού, παρά το γεγονός πως έμεινε για δεύτερη σεζόν μακριά από τους τίτλους. Η απόδοση του Καμαρά, του Ελαμπντελαουί, του Σισέ, του Κούτρη (και όχι μόνο) υποχρέωσε σκάουτερ ομάδων του εξωτερικού να γράψουν τα ονόματά τους στην ατζέντα τους.

Βεβαίως, τούτο δεν οδηγεί στο μονόδρομο της πώλησής τους. Μην ξεχνάτε πως πριν από τρεις μήνες ο Ολυμπιακός αρνήθηκε άκρως δελεαστική πρόταση για την παραχώρηση του Σισέ. Μία επιλογή που ενδεχομένως να αποκαλύπτει την στρατηγική των υπευθύνων του για τη διατήρηση -σε μεγάλο ποσοστό- του κορμού, ώστε να διεκδικήσει το καλοκαίρι την επιστροφή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πέντε αγωνιστικές που απομένουν, ίσως κρίνουν το μέλλον ορισμένων παικτών. Το μόνο σίγουρο είναι πως από τους δανεικούς, ο Σα είναι πρώτος στη λίστα των ποδοσφαιριστών που θέλουν να αποκτήσουν οι «ερυθρόλευκοι». Ευελπιστούν δε να κλείσουν το συντομότερο δυνατό το θέμα του βασικού γκολκίπερ, ώστε με τη λήξη της περιόδου να δρομολογήσουν τις κινήσεις τους στη καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά.

Αναλύοντας το τοπίο, θα πρέπει να έχουμε κατά νου δύο σημαντικές ημερομηνίες: την 10η Ιουνίου, οπότε θα αρχίσει η καλοκαιρινή προετοιμασία. Και την 23η Ιουλίου, ημέρα έναρξης του 2ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός. Λογικό επόμενο είναι ο Πέδρο Μαρτίνς να θέλει από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου να έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο ποσοστό το ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Και μία χρηστική πληροφορία: η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει στις 18 Ιουνίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα