Ποτέ δεν υπήρξε σχέδιο για κονσόλα για το Stadia

Η Google ανοίγει τα χαρτιά της.

Καιρό πριν η Google ανακοινώσει το Stadia οι φήμες έδιναν και έπαιρναν σχετικά με το τι τελικά μας ετοίμαζε ο αμερικανικός κολοσσός. Όμως ο Phil Harrison, αντιπρόεδρος της εταιρείας, απάντησε λέγοντας πως ποτέ δεν υπήρξαν σχέδια για κάποια κονσόλα.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τον Harrison, με τη συνεργασία Google

και Ubisoft στο Project Stream. Παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ωστόσο, η Google ποτέ δεν σκόπευε να κυκλοφορήσει τη δική της κονσόλα ως απάντηση στο PS4 και το Xbox One.

"Ο κόσμος γεμίζει ένα κενό με τον τρόπο που αυτός νομίζει. Επομένως αφού εμείς δεν αποκαλύψαμε τα πάντα για το Project Stream θα υπήρχαν πάρα πολλές εικασίες. Δεν υπήρξε ποτέ κονσόλα και ούτε πρόκειται να υπάρξει."

Όπως είδαμε, το Stadia δημιουργήθηκε με σκοπό να μπορεί ο παίκτης να παίζει από την τηλεόραση, το τηλέφωνο ή το tablet του, γενικά από οπουδήποτε ήθελε. Μία κονσόλα θα κατέρριπτε τη συγκεκριμένη αρχή.

"Ο στόχος μας με το Stadia είναι να ξεφύγουμε από τη συσκευή. Η πλατφόρμα μας είναι το κέντρο δεδομένων. Αυτός εξάλλου είναι και ο θεμελιώδης σχεδιασμός του Stadia, o developer θα μπορεί να σχεδιάσει μία φορά και να το κλιμακώσει όσο θέλει."

Η εταιρεία μάλιστα στοχεύει στο να φέρει τους ήδη υπάρχοντες developers στο Stadia, όχι μόνο το studio που έχει ήδη ετοιμάσει. Τόσο ο Harisson όσο και οι συνεργάτες του θέλουν το Stadia να είναι προσβάσιμο σε όσους περισσότερους developers γίνεται. Μας μίλησε επίσης γιατί η συνεργασία με τη Ubisoft στο Project Stream είναι ένα παράδειγμα των πολύ δυνατών συνεργασιών που ετοιμάζει η εταιρεία.

Φήμες πάντως ήθελαν τη Google να δουλεύει πάνω σε μία πλατφόρμα streaming ήδη από πέρσι. Στο μόνο πράγμα που έπεσαν έξω ήταν στο ότι περίμεναν και μία κονσόλα από την εταιρεία. Αντί για κονσόλα όμως, τελικά εμφανίστηκε ένα ολοκαίνουργιο χειριστήριο με πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά αλλά και μυστικά.

Για περισσότερα σχετικά με το Stadia μείνετε συντονισμένοι στο IGN. IGN Greece Stadia: Η Google προτείνει ταχύτητες ίντερνετ 25 Megabit Αποκαλύφθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Google Stadia Πώς το Stadia εκμεταλλεύεται το Youtube

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα