Στην 11η θέση στο διπλό σκιφ οι Νικολαϊδου/Ασουμανάκη

Την 5η θέση στον «μικρό» τελικό και 11η στη γενική κατάταξη κατέλαβε το διπλό σκιφ των γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη, αγωνίστηκαν στην ίδια βάρκα μαζί, για πρώτη φορά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν τερμάτισαν 4ες χάνοντας στις λεπτομέρειες το Ολυμπιακό
μετάλλιο. Οι δυο παγκόσμιες πρωταθλήτριες τερμάτισαν σε χρόνο 6:57.10 και πλέον δίνουν ραντεβού για την επόμενη χρονιά που είναι προολυμπιακή και θα δοθούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Αγώνες του Τόκιο.

Καθώς η Νικολαϊδου ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και η Ασουμανάκη άρχισε τις προπονήσεις τον περασμένο Ιούνιο λόγω των σπουδών της στις ΗΠΑ, οι προσδοκίες δεν ήταν υψηλές από το συγκεκριμένο δίδυμο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τα δύο κορίτσια θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών με τους Στέφανο Ντούσκο και Χρήστο Στεργιάκα κατέλαβε την 4η θέση στον τελικό Γ με χρόνο 6:25.60 και κατετάγη 16ο στη γενική κατάταξη. Τέλος, το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με τους Πέτρο Γκαϊδατζή και Νίνο Νικολαϊδη ήταν 6ο στον τελικό Δ΄ με χρόνο 6:32.25 και πήρε την 24η θέση στη γενική κατάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα κατέκτησε ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φιλιππούπολης, στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών των ανδρών, με πλήρωμα τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος. Οι πρωταθλητές Ευρώπης στην κατηγορία κάτω των 23ων φέτος, κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών γυναικών.

Τους τελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, ο οποίος προανήγγειλε αλλαγές και μειώσεις κατηγοριών για την κωπηλασία στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, αναφερόμενος κυρίως στα ελαφρά βάρη.
Keywords
Τυχαία Θέματα