Με νέους πρωταγωνιστές και καθοριστικό Ποντένσε...

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με στόχο να πετύχει γρήγορο γκολ. Πίεσε αρκετά στη μπάλα και επιχείρησε από τον άξονα να δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά στην εστία του Αστέρα. Στο 4ο λεπτό ο Ποντένσε επιχείρησε κατά μέτωπο να προσεγγίσει την περιοχή και ο Ιγκλέσιας τον σταμάτησε με φάουλ. Ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε εξαιρετικά, όμως η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη
σημαντική στιγμή του αγώνα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής του Αστέρα και ο Γκερέρο σούταρε στην κίνηση με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 10' οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Κοσμά Τσιλιανίδη να δοκιμάζει πολύ καλό σουτ εκτός περιοχής και τον Γιαννιώτη να παραχωρεί κόρνερ.
Στο 16ο λεπτό και πάλι ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια, απέφυγε με ωραία ενέργεια τους αντιπάλους του εντός περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν είχε δύναμη και μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.
Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επιχείρησε να αναπτυχθεί και πάλι από τον άξονα μετον Καμαρά να επιχειρεί σουτ από πολύ μεγάλη απόσταση και να στέλνει με εντυπωσιακό τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Αστέρα, ανοίγοντας το σκορ και πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της καριέρας του με τους Πειραιώτες.
Ο Αστέρας είχε την επόμενη καλή στιγμή του χωρίς άμεση απειλή για τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων με τον Κώτσιρα και το ημίχρονο έκλεισε με σουτ του Ποντένσε και επέμβαση του Παπαδόπουλου.

Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο είχε καλύτερους του Ολυμπιακού τους Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλο, ενώ ο Καμαρά σημείωσε ένα υπέροχο σε εκτέλεση γκολ. Οι "ερυθρόλευκοι" επιχείρησαν σε ένα ακόμη παιχνίδι σε αυτό το διάστημα να δημιουργήσουν τόσο από τις πτέρυγες όσο και από τον άξονα, κάτι που είναι χαρακτηριστικό ζητούμενο για τον Πορτογάλο προπονητή τους. Ο Αστέτας επιχείρησε κατά κύριο λόγο με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού προσπαθώντας να αξιοποιήσει την ταχύτητα του Τσιλιανίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας ήταν περισσότερο απειλητικός και εκμεταλλεύθηκε το ανοιχτό γήπεδο για να γίνει απειλητικός. Αφού ο Ολυμπιακός απείλησε με μακρινό σουτ από τον Καμαρά και στη συνέχεια με Γκερέρο και Ποντένσε σε φάση διαρκείας, η ομάδα του Παντελίδη δημιούργησε απειλή από τον άξονα με τον Φερνάντες να δοκιμάζει σουτ από το ύψος της περιοχής και τον Γιαννιώτη να διώχνει σε κόρνερ με υπερένταση.
Στο 53' ο Τσιμίκας έβγαλε σέντρα και ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 55'εκτέλεση φάουλ για τον Αστέρα με τον Φερνάντεθ, ο Μανιάς κινήθηκε στην πορεία της μπάλας όμως δε την βρήκε όσο θα ήθελε για να τη στείλει προς την εστία του Ολυμπιακού.
Οκτώ λεπτά αργότερα νέο σουτ από τον Καμαρά εκτός περιοχής η μπάλα πήγε πάνω στον Παπαδόπουλο. Στο 67ο λεπτό ο Αστέρας εξαργύρωσε την καλή του παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο. Αντεπιτέθηκε με ταχύτητα και τελικό αποδέκτη τον Τόνσο που κατάφερε με διπλή προσπάθεια να νικήσει τον Γιαννιώτη και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Χασάν μετά το γκολ έπαιξε και πάλι 4-4-2 και ο Αιγύπτιος έχασε σημαντική ευκαιρία μετά από σέντρα του Γκερέρο, αφού τον νίκησε εξ επαφής ο Παπαδόπουλος. Μετά το 1-1 ο Αστέρας επιχείρησε να κλείσει τους χώρους και να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να απειλήσει. Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν μέτρα στο γήπεδο και ουσιαστικά στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού
Στο 86' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Μιράντα να κάνει λάθος και τον Τόνσο να χάνει τετ-α-τετ μπροστά στον Γιαννιώτη.
Μετά την τεράστια χαμένη ευκαιρία των Αρκάδων, ο Ολυμπιακός προσπάθησε νε πιέσει και κατάφερε μετά από σέντρα του Ποντένσε και κεφαλιά-πάσα του Γκερέρο, με σκόρερ τον Νάτχο να κλειδώσει το τρίποντο της νίκης στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσων!

Ο Ολυμπιακός πήρε πολύ δύσκολη νίκη λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι του με τη Μπέτις για το Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας νέους σκόρερ στο πρωτάθλημα τους Καμαρά και Νάτχο, αλλά καλύτερο παίκτη στο ενενηντάλεπτο τον Ποντένσε.
Πολύ καλός ο Αστέρας στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Τ¨ονσο να περνά στο παιχνίδι και να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Η 11αδα του Ολυμπιακού: Γιαννιώτης, Ελ Αμπντελαουί, ΜΙράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (84' Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος (72' Χασάν), Φορτούνης, Ποντένσε, Γκερέρο.

Η 11αδα του Αστέρα Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Ορτέγκα, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βλάχος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς (62' Τόνσο), Τσιλιανίδης, Κώτσιρας (46' Φερνάντες), Μανιάς (79' Βαλιέντε).
Keywords
Τυχαία Θέματα