Στέφανος Κασσελάκης: Από τους Τάφους των Βενιζέλων ανακοινώνει την υποψηφιότητά του, που ταράζει τα νερά στον ΣΥΡΙΖΑ

Την κατάθεση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προανήγγειλε με επιστολή του στη Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων ο Στέφανος Κασσελάκης. Μια υποψηφιότητα που προτού καν κατατεθεί επισήμως έχει προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος της Κουμουνδούρου, καθώς αναμένεται να διαταράξει τις ισορροπίες μεταξύ των υπόλοιπων υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο

του ο κ. Κασσελάκης θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από τον τόπο καταγωγής του τα Χανιά. Συγκεκριμένα αύριο στις 19:15 θα έχει συνάντηση και συζήτηση με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους τάφους των Βενιζέλων, όπου και αναμένεται να ανοικοινώσει και επισήμως ότι κατεβαίνει στη μάχη για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 22:00 θα επισκεφθεί το Ενετικό Λιμάνι της πόλης και θα έχει ζωντανή παρέμβαση σε δελτίο τηλεοπτικού σταθμού.

H ανακοίνωση

“Αισθάνομαι την ανάγκη, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, η πρώτη μου δημόσια επαφή να γίνει στον τόπο καταγωγής μου και με τους ανθρώπους του τόπου μου”. Αυτό αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με τα “Χανιώτικα Νέα” γνωστοποιώντας την έναρξη της εκστρατείας του για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

“Καλώ τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, αλλά και κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό συμπατριώτη μου από τα Χανιά, να συναντηθούμε, να γνωριστούμε καλύτερα και να συζητήσουμε τον τρόπο και τον δρόμο που πρέπει να διανύσουμε μαζί για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την Αριστερά του μέλλοντος.

Ραντεβού την Τρίτη το απόγευμα στις 7.15μμ στους Τάφους του Βενιζέλου”, γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Να σημειωθεί πως ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές του 2023.

Τον στηρίζει ο Πολάκης

Ο αμερικανοτραφής Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί πολιτικό “τέκνο” του Παύλου Πολάκη, όταν βρισκόταν στον τομέα Διαφάνειας. O ίδιος o βουλευτής Χανίων ήταν αυτός που τον “ανακάλυψε”, τον σύστησε στον Αλέξη Τσίπρα και πήραν όλα τον δρόμο τους προς την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως υποψήφιος από τον απόδημο ελληνισμό.

Το βιογραφικό του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.

Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό “Αρχιμήδη” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον “Εθνικό Κήρυκα” της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή’ και αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς’. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Coming out

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε προχωρήσει σε ένα γενναίο coming out, απαντώντας σε ομοφοβικές δηλώσεις που διατυπώθηκαν από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παύλο Σαράκη στο One TV.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κρατούσε μία φωτογραφία από αφίσα που έδειχνε ένα ζευγάρι γκέι ανδρών και το παιδί τους. “Αυτό δεν είναι δυνατόν να είναι πρότυπο για την ελληνική οικογένεια” είπε, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασελάκη.

Στην ερώτηση του κ. Κασσελάκη για ποιο λόγο τον ενοχλεί και αν προσωπικά τον έχει επηρεάσει με κάποιο τρόπο, ο κ. Σαράκης απάντησε πως “έχετε τις απόψεις σας, αλλά σεβαστείτε και τη δική μου”.

“Δεν πρόκειται για άποψη, αλλά για τη ζωή μου”, ήταν η αποστομωτική απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη.

"The pursuit of Happiness" (Declaration of Independence)

Κάθε ΛΟΑΤΚΙ, κάθε AMEA, κάθε ευάλωτος, περιθωριοποιημένος ή πρόσφυγας, που από χθες ανησυχεί ή/και φοβάται από την άνοδο της Ακροδεξιάς και τις θέσεις που θέλει να επιβάλει (μια μικρή γεύση στο video), πρέπει να γνωρίζει… pic.twitter.com/0uNGGFskaq

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) June 26, 2023

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές

Yπενθυμίζεται πως οι εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκινούν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο κλειστό γήπεδο Σπόρτινγκ, όπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα. Οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα