Στάθηκαν στη διαφορά οι Γάλλοι

Με δύο στόχους ήρθε στη Θεσσαλονίκη η Ελάν Σαλόν για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ (16/1). Ο πρώτος ήταν να νικήσει. Ο δεύτερος ήταν σε περίπτωση ήττας να μην χάσει την υπέρ της διαφορά των 14 πόντων, που πήρε στον πρώτο αγώνα μεταξύ των ομάδων, στη Γαλλία. Τελικώς, πέτυχε τον δεύτερο στόχο.

Ακριβώς σε αυτό ήταν που στάθηκε τόσο ο προπονητής της Σαλόν, Ζαν Ντενί Σουλέ, όσο
και ο Μπαστιέν Πινό μετά το τέλος της αποψινής (16/1) αναμέτρησης με τον «Δικέφαλο».
«Ήταν ένα καλό παιχνίδι, παρότι χάσαμε. Δεν χάσαμε με περισσότερους από 14 πόντους και αυτό είναι καλό για εμάς. Πρέπει να δούμε πως θα κερδίσουμε τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας για το Basketball Champions League», είπε πρώτος ο Πινό.

Ακολούθως, ο Σουλέ τόνισε: «Ήρθαμε με δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν να κερδίσουμε, αλλά ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό εδώ και ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολα για εμάς. Ο δεύτερος στόχος ήταν να κρατήσουμε τη διαφορά των 14 πόντων και τα καταφέραμε».

Για να συνεχίσει ο προπονητής της γαλλικής ομάδας, βγάζοντας και κάποια παράπονα: «Είχαμε πρόβλημα με έναν ψηλό μας, παρότι οι υπόλοιποι έκαναν καλή δουλειά. Δεν μου άρεσε το πως λειτουργήσαμε στις αλλαγές και το πως παίξαμε στην τέταρτη περίοδο. Είναι σημαντικό ότι έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας ως το τέλος του ομίλου. Κάναμε ένα ταξίδι 13 ωρών από τη Γαλλία, δεν ήμασταν τυχεροί σε αυτό. Ευχαριστούμε τον ΠΑΟΚ για τη φιλοξενία. Η Ελλάδα είναι μια πολύ ωραία χώρα, απλά στο τέλος, κάποιοι φίλοι του ΠΑΟΚ, δεν μας συμπεριφέρθηκαν καλά».

Για την προσπάθεια της ομάδας του ως το φινάλε της φάσης των ομίλων, είπε ο Σουλέ: «Έχουμε δύο εντός έδρας παιχνίδια και ένα εκτός με την Τενερίφη. Είναι πολύ μπλεγμένη η κατάσταση στον όμιλο. Πιστεύω ότι αν πάρουμε τις δύο νίκες στην έδρα μας, θα είμαστε καλά. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα από αυτήν που αντιμετωπίσαμε στο πρώτο παιχνίδι».
Keywords
Τυχαία Θέματα