Στα δικαστήρια η Nintendo εναντίον Ιαπωνικής εταιρίας Kart

Η Mari Mobility χτυπήθηκε με μπλε καβούκι.

Εταιρία go-cart στο Τόκιο έντυνε -ανεπίσημα- τους πελάτες της με στολές αγαπημένων ηρώων από τη σειρά Mario Kart. Η Nintendo το μυρίστηκε και το θέμα πήρε τη νομική οδό, με την τελευταία να νικά κατά κράτος.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal και ο Takasi Mochizuki, η Mari Mobility (γνωστή και ως MariCar) θα πληρώσει στη Nintendo

10 εκατομμύρια Γεν (€90.000 περίπου) και εννοείται θα σταματήσει να χρησιμοποιεί φορεσιές που έχουν οποιαδήποτε σχέση με τα παιχνίδια της Nintendo. "Η εταιρία με τα go-cart δρόμου εκτελεί υπηρεσίες στην Ιαπωνία, και η Nintendo παραπονέθηκε πως της καταστρέφει το 'Mario Kart' franchise."

Σε δήλωσή της τον περασμένο Φλεβάρη, η Nintendo έγραψε πως "η μήνυση έχει σκοπό να προστατέψει την περιουσία της εταιρίας που χτίστηκε μέσα από χρόνια προσπάθειας και θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα ενάντια στην αντιγραφή πνευματικής ιδιοκτησίας", αναφέρει το Kotaku.

Το site της Mari Mobility είχε αρκετές εικόνες με πελάτες ντυμένους σαν χαρακτήρες του Mario Kart, αλλά έχουν πλέον αφαιρεθεί οι περισσότερες αν όχι όλες. Από την άλλη, τίποτα δεν έχει αλλάξει στη σελίδα τους στο Facebook, που είναι γεμάτη αναβάτες ντυμένους Mario, Bowser και Wario.

Σε άλλα νέα, η Nintendo σήμερα ανακοίνωσε την κυκλοφορία του YoKai Watch 3 στη Δύση. Ωραία πράγματα.

Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Ο Πάνος είναι συντάκτης του IGN Greece, ζυθοποιός και φανατικός της λογοτεχνίας τρόμου. Βρείτε τον στο Facebook ή στην τοπική σας pub.

IGN Greece Retimed - Nintendo Switch Launch Trailer The Conjuring House - Launch Trailer Arena of Valor - Nintendo Switch Launch Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα