Σπανός: «Η εικόνα της ομάδας μιλάει από μόνη της»

Ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου μίλησε για την ανανέωση της συνεργασίαςμε τον Νταμίρ Κάναντι και δήλωσε πως η πορεία της ομάδας ξεπέρασε τις προσδοκίεςπου είχαν στην αρχή της χρονιάς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συνέχιση τηςσυνεργασίας με τον κ. Κάναντι. Η συνεργασία ξεπέρασε τις προσδοκίες. Είχαμευψηλό στόχο εξ' αρχής, να επιστρέψουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάναμε 14νέες μεταγραφές, φτιάξαμε μια νέα ομάδα. Φέραμε για πρώτη φορά προπονητή από

τοεξωτερικό και ήταν μεταβατική περίοδος. Θεωρώ ότι και στα 2/3 του πρωταθλήματοςδιεκδικήσαμε επί ίσης όροις το πρωτάθλημα απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερομπάτζετ. Δεν είχαμε ισονομία από πλευράς διαιτησίας. Το 50-50 σε καθοριστικάματς δεν το είχαμε, έγιναν σοβαρά λάθη και μας στέρησαν βαθμούς. Στα παιχνίδιατου Ατρόμητου έχουν τιμωρηθεί έξι διαιτητές. Είμαστε ευχαριστημένοι από τοποδόσφαιρο που παίζουμε. Ποδόσφαιρο κατοχής και κυριαρχίας, στα οποία έχειβάλει τη σφραγίδα του ο προπονητής. Εκτός από καλός προπονητής, έχει κερδίσει τονσεβασμό μας και είναι καλός άνθρωπος. Αυτός ήταν καθοριστικός παράγοντας για τησυνέχιση της συνεργασίας. Να έχει υγεία, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να τουπαρέχουμε όλες τις συνθήκες για να κάνει τη δουλειά του. Έχουμε μπροστά μαςσημαντικές προκλήσεις. Στόχος είναι να πάρουμε την πρώτη πρόκριση στηνευρωπαϊκή διοργάνωση που θα συμμετάσχουμε. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αφούέχουμε ξαναπαίξει. Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση είναι που με σταματούν αγνοίφίλαθλοι και μου λένε ότι εμείς έπρεπε να είμαστε πρωταθλητές. Η αξιοκρατίαείναι δύσκολο πράγμα στην Ελλάδα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα αναφορικά με τηθέση που θα τερματίσουμε. Περιμένουμε τις αποφάσεις των δικαστών. Έχουμε νααδιεκδικήσουμε 18 βαθμούς και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

- Αποδείχθηκε λίρα εκατό ο Κάναντι;

"Ο στόχος του να βγει στην Ευρώπη ο Ατρόμητος, δενείναι κάτι νέο. Υπήρχε πράγματι ρίσκο, με τόσους νέους παίκτες και με προπονητήπου δεν είχε δουλέψει εκτός Αυστρίας. Δεν περιμέναμε τόσο εντυπωσιακάαποτελέσματα. Κανείς δεν το περίμενε ότι για τα 2/3 του πρωταθλήματος θαδιεκδικούσαμε τον τίτλο. Η εικόνα της ομάδας μιλάει από μόνη της. Όλα ήταν πάνωαπό τις δικές μας προσδοκίες".

- Για το γεγονός ότι από τον Ατρόμητο "βγαίνουν"παίκτες και προπονητές...

"Ο κ. Πίντο στέφτηκε πρωταθλητής Βελγίου με τη Σταντάρ.Είναι ευχάριστο να ακούγονται παιδιά μέσα από την πορεία που έκαναν με τηνομάδα μας. Παιδιά που ήταν ξεχασμένα. Αυτούς τους παίκτες μόνο ο Ατρόμητοςμπορούσε να τους πάρει, έστω και ως δανεικούς, καθώς μόνο εμείς μπορούσαμε νατους πληρώσουμε. Όπως επίσης πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε νααποκτήσουμε τα δικαιώματά τους, λόγω χρημάτων. Οι δυνατότητες του Ατρόμητουείναι δυσανάλογη με τα αγωνιστικά επιτεύγματα. Δεν μπορεί αυτή η ομάδα να κάνειτέτοια πορεία και μην είναι γεμάτο το δημοτικό στάδιο Περιστερίου".

Για το αν δυσκολεύτηκε να πείσει τον Κάναντι για τηνανανέωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

"Σέβεται τη χώρα στην οποία δουλεύει. Όσα συμβαίνουνστην Ελλάδα του είναι πολύ ξένα. Ένας σοβαρός επαγγελματίας όταν ακούει γιαGrexit, σίγουρα προβληματίζεται. Δεν έχει συναντήσει ξανά τέτοια πράγματα.Εμείς προσπαθήσαμε αυτές τις επιφυλάξεις που είχε, να τις ξεπεράσει. Ξέρει μετι ανθρώπους και ποια ομάδα έχει να κάνει. Ξεκίνησε από χαμηλά την προπονητικήκαι θεώρησε ότι η καλύτερη απόφαση θα ήταν να πετύχει πράγματα με τονΑτρόμητο".

- Για το αν υπήρξε καθυστέρηση στη συμφωνία με τον Κάναντι:

Δεν υπήρξε καθυστέρηση στη συμφωνία. Δεν είμαστε ομάδα πουθέλουμε να έχουμε αιχμάλωτους παίκτες ή προπονητές. Σε μια συμφωνία η εταιρείαπάντα προσπαθεί να διαφυλάσσει τα συμφέροντά της. Κανέναν δεν μπορείς να τονκρατήσεις με το ζόρι. Υπάρχει καταλυτική ημερομηνία ώστε αν έρθει πρόταση απόμεγάλο πρωτάθλημα, να μπορεί να φύγει ο κ. Κάναντι. Ελπίζουμε να μείνει μαζίμας. Υπάρχουν

- Για το λόγο που δεν πάει ο κόσμος του Ατρόμητου στογήπεδο:

Είναι το μοναδικό που δεν έχει καταφέρει αυτή η διοίκηση.Μπορεί να φταίξαμε και εμείς αλλά ίσως και οι παθογένειες του ελληνικούποδοσφαίρου. Όλες οι ομάδες έχουν απολέσει το 50% των οπαδών τους. Έχει πιάσειταβάνι ο Ατρόμητος. Όσοι είναι απέξω τα βλέπουν όλα εύκολα, αλλά έτσι τουςμάθαμε κι εμείς. Έχει πάει αυτή η ομάδα σε δύο τελικούς, κοιτάξαμε στα μάτιατους μεγάλους. Για ένα δοκάρι, ένα οφσάιντ δεν μπήκαμε στους ομίλους. Έχουμεπετύχει τρομερά πράγματα και αν δεν υπήρχε μεράκι από εμάς να τρέξουμε τηνομάδα... Δεν συμβιβάζομαι με την 8η ή 9η θέση, αλλιώς θα πάω σπίτι μου. Είμαιπραγματιστής. Αν είχαμε ένα πυρήνα 7.000 - 8.000 οπαδών, αλλιώς θα μαςμετρούσαν και οι χορηγοί και όλοι. Το χάρηκα, δεν είμαι κομπλεξικός, που είδατόσο κόσμο στο Παναχαϊκή - Άρης. Πολεμάμε να βγάλουμε τα έξοδα του αγώνα σεματς όχι τόσο εμπορικά. Δεν βγάζουμε απέξω τις ευθύνες μας, αλλά ευθύνες έχειόλη η πόλη. Αυτή η ομάδα είναι εκεί που είναι λόγω διοίκησης, δεν της αρέσει ημετριότητα. Δεν έχουμε μεγάλες δυνάμεις, το μπάτζετ μας είναι ούτε το 1/10 τωνμεγάλων. Έχουμε τεχνογνωσία όμως. Τρέχουμε, βρίσκουμε παίκτες. Έχουμε καλέςακαδημίες. Θέλουμε να φτιάξουμε συνθετικό γήπεδο, ώστε να πάνε οι ακαδημίες μαςστον Ασπρόπυργο. Υπάρχει συμφόρηση στο γήπεδο του Ερασιτέχνη στο Νταμάρι.Θέλουμε να παράγουμε παίκτες για να έχουμε μέλλον.


Keywords
Τυχαία Θέματα