Σολάνο: "Δύσκολη η προετοιμασία χωρίς τον Γκερέρο"

Η αβεβαιότητα στην ομάδα, σχετικά με την τιμωρία του μεγάλου της αστέρα Παόλο Γκερέρο δεν ήταν δικαιολογία για τον αποκλεισμό του Περού από το Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με την μεγάλη δόξα του ποδοσφαίρου της χώρας και βοηθό προπονητή του Περού, Νολμπέρτο Σολάνο

Το Περού αποκλείστηκε μετά τις δύο ήττες από Δανία και Γαλλία και ο Γκερέρο ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης αυτής της ομάδας, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ έμαθε ότι παίρνει προσωρινή αναστολή στην 14μηνη ποινή
που του είχε επιβληθεί από κάθε αθλητική δραστηριότητα καθώς στο αίμα του είχε ανιχνευτεί κοκαΐνη, μετά από αφέψημα που φέρεται να είχε πιει, το οποίο περιείχε την απαγορευμένη ουσία.

«Δεν ήταν εύκολη η προετοιμασία της ομάδας χωρίς έναν παίκτη που ήταν πολύ σημαντικός για μας», δήλωσε ο Σολάνο στο BBC.
"Είναι σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας, αλλά δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία, νομίζω ότι ετοιμάσαμε καλά την ομάδα και εργαστήκαμε σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ο Γκερέρο, μετράει 88 εμφανίσεις με το Περού και είναι ο 1ος σκόρερ στη ιστορία της ομάδας.
«Ξέρω ότι ήταν δύσκολο για τον Πάολο, που καθόταν για πέντε μήνες χωρίς ποδόσφαιρο - ειδικά για κάποιον με την ηλικία του - αλλά άξιζε να είναι εδώ», πρόσθεσε ο Σολάνο..

«Οι παίκτες έδωσαν τα πάντα και κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει να βάλεις την μπάλα στα δίχτυα», κατέληξε ο Σολάνο απογοητευμένος που δεν μπόρεσε η ομάδα του να κάνει κα΄τι καλύτερο, στην επιστροφή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 36 χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα