Σημαιοφορίδης: «Είμαι βέβαιος ότι ο ΠΑΟΚ έχει 100% δίκιο»

Τις εντυπώσεις και τις σκέψεις του από τη χτεσινή εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο ΠΑΟΚ στο αρμόδιο όργανο της Λίγκας, μετέφερε σήμερα το μέλος του νομικού τμήματος της ΠΑΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση, Λάκης Σημαιοφορίδης.

Ο έγκριτος και πολύπειρος νομικός, φιλοξενήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του «Libero fm 107,4» δηλώνοντας τα παρακάτω:

Για τη χθεσινή εκδίκαση: «Στον ποδοσφαιρικό χώρο δεν έχω δει να διαρκεί τόσο μία εκδίκαση. Είναι πρωτόγνωρο. Είναι μια υπόθεση με πολλές ιδιαιτερότητες,
παραμέτρους και δυσκολίες και είναι προφανές ότι το δικαστήριο που θέλει να απονείμει δικαιοσύνη πρέπει να εξαντλήσει ό,τι μπορεί να βοηθήσει στην υπόθεση. Το θέμα με την έκδοση της απόφασης με τον Ολυμπιακό το βράδυ, που είχε εκδοθεί βέβαια από τις 10 το βράδυ, δημοσιεύτηκε το βράδυ. Προφανώς κι ο κ. Σκουτέρης συσχέτισε τις δύο αποφάσεις, γιατί κατηγορήθηκε για αυτό. Προφανώς ορισμένοι δεν γνωρίζουν τον ποδοσφαιρικό χώρο και ότι πολλές φορές επιβάλλεται να συνεδριάσουν οι επιτροπές σε κατεπείγουσες υποθέσεις. Στην προκειμένη περίπτωση και για το ματς με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ είχε ένα δικαίωμα να μην τιμωρηθεί με τιμωρία της έδρας. Γιατί θα έπρεπε ο ΠΑΟΚ να απολέσει αυτό το δικαίωμα; Στον ποδοσφαιρικό χώρο υπήρξε και η περίπτωση Μιραλάς, όπου ο τότε αθλητικός δικαστής άνοιξε τα γραφεία και δίκασε Σάββατο. Για να μην τα ξεχνάμε όλα... Είχε εκτίσει τη μία αγωνιστική τότε, δικαιώθηκε για την άλλη κι έπαιξε».

Για το αίτημα της εξαίρεσης Σκουτέρη: «Δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική και δεν μπορώ να το καταλάβω. Είμαι αντίθετος προς τις αιτήσεις εξαιρέσεως. Εκτός αν είναι κάτι αναμφισβήτητο. Προσωπικά δεν θα το έκανα αυτό. Αυτά όλα είναι πολύ σχετικά. Ο κ.Σκουτέρης είναι ένας δικαστής που έχει τα δικά του κριτήρια. Είναι λίγο καινοτόμος σε ορισμένα πράγματα. Είναι ο πρώτος που αμφισβήτησε το αλάθητο των διαιτητών και πολλές φορές επιδιώκει να φέρνει τους διαιτητές σαν μάρτυρες. Δικονομικά έχει τη δυνατότητα και το βίντεο να το δει, αν δεν το δει στη διαδικασία και να τον καλέσει με μία προδικαστική απόφαση κι αν θέλει ο κ.Κομίνης, ας μην έρθει. Μπορεί να δει και το βίντεο και να κρίνει ότι δε χρειάζεται τον κ.Κομίνη... Εχει αυτό το δικαίωμα».

Για το βίντεο από τα αποδυτήρια και την αντίδραση της ΑΕΚ: «Υπάρχουν τα στοιχεία τα θεωρητικά και τα ουσιαστικά. Βεβαίως κι αντέδρασε η ΑΕΚ για το βίντεο, αλλά αυτό που είπα εγώ είναι ότι όταν κάποιος πιστεύει ότι έχει δίκιο, δεν έχει πρόβλημα να δει κάτι που θα προσκομίσει η αντίπαλη πλευρά. Για μένα προσωπικά, η ΑΕΚ ανησυχεί και πάρα πολύ μάλιστα. Για αυτό και ζήτησε να μη ληφθεί υπόψιν το βίντεο, προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες αυτής της προβολής. Είναι προφανές. Είμαι βέβαιος ότι ο ΠΑΟΚ έχει 100% δίκιο. Και το βίντεο να μην υπήρχε, για αυτό και είπα ότι πρόκειται για την πιο διάτρητη απόφαση του κ.Καποδίστρια όλα αυτά τα χρόνια. Αν καθίσει κανείς και μελετήσει αυτή την απόφαση, μπορεί να καταλάβει πολλά. Ο κ.Καποδίστριας απομόνωσε ένα κομμάτι, είπε ουσιαστικά ότι δεν πείστηκε για κάποια πράγματα, όπως πχ αυτό που είπε ο κ.Κονέ και πήρε το υπόλοιπο μισό των δηλώσεων και το χρησιμοποίησε για να αιτιολογήσει την απόφαση του. Δηλαδή διαχωρισμός μίας δήλωσης για να δικαιολογηθεί μία απόφαση. Τα πράγματα είναι απλά.

Οι ισχυρισμοί του ΠΑΟΚ αποδεικνύονται 100%. Αποδείχθηκαν κι από την κατάθεση του κ.Κωνσταντινίδη και από αυτή του κ.Δημάτου. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε αυτά που λέγαμε εμείς. Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Στην ΑΕΚ λένε ότι στις 10 είδαν τις εικόνες ενημερώθηκαν και τρομοκρατήθηκαν. Αν έγινε αυτό, θα έπρεπε να πάνε στον διαιτητή και να πούνε είμαστε τρομοκρατημένοι, δεν μας ενδιαφέρει το σκορ, δεν παίζουμε. Όταν όμως αυτό δεν γίνεται και περιμένεις να φτάσει 11 η ώρα και μαθαίνεις το σκορ, πλέον αυτός ο ισχυρισμός σου αποδυναμώνεται πλήρως. Είναι η κοινή λογική και η πείρα».

Για την απόφαση και το πότε αναμένεται: «Μέχρι την Δευτέρα θα έχουμε χρόνο να καταθέσουμε κάποια υπομνήματα. Οπότε απόφαση ίσως έχουμε στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Είπα από την αρχή ότι ο ΠΑΟΚ έχει 100% δίκιο κι αν δικαστεί κανονικά η υπόθεση θα βγει δικαιωμένος. Οι ισχυρισμοί της ΑΕΚ είναι ότι μας κατηγορούν ότι δημιουργήσαμε θέμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο...».
Keywords
Τυχαία Θέματα