Σφακιανάκης: "Ο Μήτρογλου είναι ο καλύτερος φορ!"

Σφακιανάκης: "Ο Μήτρογλου είναι ο καλύτερος φορ!"edadaΣάβ, 01/23/2021 - 02:15

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι κοντά στην επιστροφή του στην Ελλάδα, ως παίκτης του Άρη αυτή τη φορά. Ο Στέλιος Σφακιανάκης, πρώην συμπαίκτης του Έλληνα φορ στον Ατρόμητο, αλλά και… συγχωριανός του, μίλησε για την επικείμενη μεταγραφή του διεθνή επιθετικού στους "κίτρινους" πλέκοντας το εγκώμιό του.

Αναλυτικά, είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (22/1)

στο Yellow Radio 101,7:

Για την καριέρα του και την θέση στην οποία έπαιζε:

"Ξεκίνησα ως δεύτερος επιθετικός στην Καβάλα. Στον Ολυμπιακό ο Μπάγιεβιτς με γύρισε στα χαφ, ουσιαστικά για να είμαι σε έναν ρόλο Box to Box. Είναι μία θέση που δύσκολα συναντάς παίκτες".

Για το αν είχε φτάσει κοντά στον Άρη στο παρελθόν, στην χρονιά που οι "κίτρινοι" αγωνίζονταν στη Γ’ Εθνική:

"Είναι γεγονός αυτό. Όταν έφυγα από τον Παναιτωλικό ήθελα να ανέβω στη Θεσσαλονίκη. Είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις, αλλά τελικά δεν έγινε αυτή η συμφωνία. Πάντα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στη Super League, επειδή, όμως, ήταν ο Άρης που με ζήτησε, ήθελα να πάρω μεταγραφή. Δεν υπήρχε περίπτωση να συζητούσα με κάποια άλλη ομάδα εκτός του Άρη σε τέτοια κατάσταση".

Για το ότι είναι… συγχωριανός του Μήτρογλου:

"Είμαστε από το ίδιο χωριό, από τις Κρηνίδες Καβάλας. Είναι ένα χωριό που έχει και ποδοσφαιριστές πολλούς, και τους αδερφούς Θεοδωρίδη στο βόλεϊ. Τα παλιότερα χρόνια ήταν αυτό πολύ πιο έντονο, τώρα είναι πιο δύσκολο. Με τον ίδιο τον Μήτρογλου δεν είχα γνωριστεί, όμως, γιατί είχε φύγει στη Γερμανία. Παίξαμε μαζί στον Ατρόμητο με τον Γιώργο Δώνη, τότε τον γνώρισα ουσιαστικά".

Για το πως έζησε τον Μήτρογλου στον Ατρόμητο:

"Είναι ένα παρεξηγημένο παιδί. Είναι ένας πάρα πολύ καλός χαρακτήρας, αλλά πρέπει να βρει τα κουμπιά του. Ποδοσφαιρικά δεν το συζητάω, είναι ό,τι καλύτερο έχω συναντήσει σε σέντερ φορ! Έβαζε ένα γκολ… κάθε μισή ευκαιρία. Πίστευα ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα και πιστεύω ότι μπορούσε να κάνει ακόμη παραπάνω πράγματα".

Για την κοινή τους πορεία στον Ατρόμητo:

"Ήταν τότε μία καταπληκτική χρονιά. Πήγαμε Ευρώπη και τελικό κυπέλλου. Μάλιστα εκείνη την χρονιά αλλάξαμε στυλ παιχνιδιού λόγω του Κώστα. Την προηγούμενη χρονιά κάναμε 10-15 ευκαιρίες και ήμασταν αδύναμοι πίσω. Με τον Κώστα ξέραμε ότι μπορούσαμε να φτιάξουμε πολύ λιγότερες ευκαιρίες και πάλι να είμαστε σίγουροι ότι θα μπει το γκολ".

Για τον χαρακτήρα του Μήτρογλου:

"Αν βρει τα πατήματα του, είναι άτομο που δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Είναι ο χαρακτήρας του έτσι, που δεν καταλαβαίνει τίποτα! Θα είναι μία μεγάλη μεταγραφή για τον Άρη".

Για το αν είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία για την ένταξή του στα αποδυτήρια:

"Όλοι οι ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια είναι... παιδάκια. Όλοι κολλάνε με όλους και κανείς δεν κολλάει με κανέναν. Είναι το πως θα τον δεχτεί η ομάδα. Αν βρει τα κουμπιά του η ομάδα, τελειώνει όλο το θέμα. Αυτό ισχύει με όλους τους ποδοσφαιριστές. Ο Kώστας, πάντως, σίγουρα θέλει να νιώθει σημαντικός, και στον Άρη θα το έχει αυτό το πράγμα. Θέλει τις ευθύνες και του αρέσουν".

Για την πορεία του Άρη:

"Είναι ωραίο πράγμα να είναι ο Άρης στη δεύτερη θέση και να είναι ένας δυνατός Παναθηναϊκός. Ακόμη και ομάδες όπως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης πρέπει να ανέβουν. Αυτό χρειάζεται το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Άρης είναι από τις ομάδες που χαίρεσαι να τις βλέπεις!"

Για τον Άκη Μάντζιο:

"Τον έχω γνωρίσει ως αντίπαλο, έχουμε δώσει σκληρές μάχες. Οι Έλληνες προπονητές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους ξένους. Για εμένα ο καλύτερος προπονητής με τον όποιο έχω δουλέψει είναι ο Γιώργος Δώνης, ένα Έλληνας. Ένας άνθρωπος με τον οποίο είχαμε μεγάλη κόντρα, αλλά προπονητικά ήταν τρομερός".

Για το ποιος παίκτης του Άρη του αρέσει:

"Ο Γκάμα προσφέρει πάρα πολύ. Είναι εγκεφαλικός παίκτης. Ο Σάσα στο κέντρο είναι δύναμη, αλλά εγώ θέλω πάρα πολύ να παίξει ο Κάτσε. Είναι ένα παιδί που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Πρέπει να ανέβει ο Γκαρσία, για να αλλάξει και όλο το επίπεδο του Άρη".

Για το αν ο Άρης μπορεί να πάρει το Κύπελλο:

"Το Κύπελλο είναι ο πιο περίεργος δρόμος για έναν τίτλο. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και σωστή διαχείριση. Να μην υπάρχει απογοήτευση από ένα αποτέλεσμα και ο Άρης θα φτάσει ψηλά".

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άρης - Ποδόσφαιρο Off Off edada Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #arisfc Άρης ΕΛΛΑΔΑ Ο άλλοτε συμπαίκτης του Κώστα Μήτρογλου στον Ατρόμητο, Στέλιος Σφακιανάκης, έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα φουνταριστού, τονίζοντας ότι θα είναι σπουδαία μεταγραφή για τον Άρη, αν τον αποκτήσει Article publish on Σάβ, 01/23/2021 - 02:15 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα