ΣΕΕΔΑ: Οι υποτροφίες στον αθλητισμό

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο ΣΕΕΔΑ, ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών υλοποιεί το Πρόγραμμα Υποτροφιών με στόχο να επιβραβεύσει αθλητές και αθλήτριες για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Η υποβολή των σχετικών αιτήσεων από την πλευρά των ενδιαφερόμενων θα γίνεται μέχρι την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου. Στο σχετικό δελτίο Τύπου ο ΣΕΕΔΑ αναφέρει:
"Ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών εγκαινίασε το 2017 το Πρόγραμμα Υποτροφιών στην Παιδεία και τον Αθλητισμό, με στόχο να εκπληρώσει έμπρακτα ορισμένους από τους σημαντικότερους σκοπούς για τους
οποίους ιδρύθηκε, την προαγωγή και ανάπτυξη του αθλητισμού, την προβολή όλων των αναγνωρισμένων Ολυμπιακών αθλημάτων και την υποστήριξη των Πρωταθλητών και Πρωταθλητριών των Εθνικών μας Ομάδων που διακρίθηκαν τόσο στο άθλημά τους όσο και στην παιδεία.

Στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των σκοπών του υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο και κάθε χρόνο, νέους και νέες που έχουν ιδιαίτερες ικανότητες στον αθλητισμό.
Στο 2ο Πρόγραμμα Υποτροφιών στην Παιδεία και τον Αθλητισμό για την επιβράβευση αθλητών και αθλητριών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, συμμετέχει ο Όμιλος Εταιριών Αντωνέλη που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήταν εμπνευστής και ιδρυτής του προγράμματος το 2017, με την χορηγία τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€), αλλά μία ακόμη εταιρία με ιδιαίτερη αγάπη στον αθλητισμό η εταιρία ΚΟΘΡΟΥ ΠΛΑΤΩΤΕΧΝΙΚΗ με το ίδιο ποσό επίσης με την χορηγία τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€).

Οι υποτροφίες είναι χρηματικές και κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό που δηλώνουν οι νικητές και όχι σε μορφή δώρου, έτσι ώστε οι Αθλητές ή οι Αθλήτριες να αξιοποιήσουν τα χρήματα σε οτιδήποτε έχουν ανάγκη για την προετοιμασία τους, αποκατάστασή τους από τυχόν τραυματισμό ή συμμετοχή σε διοργανώσεις.
Δικαίωμα αίτησης στο 2ο Πρόγραμμα Υποτροφιών έχουν:
-Οι εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες με σφραγισμένο αθλητικό δελτίο 2017-2018 από την Ομοσπονδία τους και επιπλέον:
-το άθλημά τους να είναι αναγνωρισμένο Ολυμπιακό Άθλημα ή αναγνωρισμένο Παραολυμπιακό Άθλημα (ανεξάρτητα αν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των Θερινών ή Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ή Θερινών – Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων).
-έχουν επιτύχει τουλάχιστον μια εξαιρετική διάκριση με την Εθνική Ομάδα σε επίσημη διοργάνωση αναγνωρισμένη από την Διεθνή Ομοσπονδία του Αθλήματός τους και ενταγμένη στο ετήσιο καλεντάρι αγώνων στην τελευταία τριετία (2016-2017-2018).
-έχουν εγγραφεί στον Ειδικό Πίνακα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
-έχουν εγγραφεί στον Σύλλογο Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών και να είναι οικονομικά τακτοποιημένα μέλη για το τρέχον έτος (2018).
-δεν έχουν τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών.
-έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.
Ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής: Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019.
Κατηγορίες Υποτροφιών
1. Τέσσερις υποτροφίες των χιλίων ευρώ (1.000€) για αρτιμελείς αθλητές και αθλήτριες των εθνικών ομάδων όλων των αναγνωρισμένων ολυμπιακών αθλημάτων.
2. Μία υποτροφία των χιλίων ευρώ (1.000€) για αθλητές και αθλήτριες ΑΜΕΑ όλων των αναγνωρισμένων παραολυμπιακών αθλημάτων.
3. Μια υποτροφία των πεντακοσίων ευρώ (500€) για νέο ταλέντο στον αθλητισμό, με πρόταση του ΔΣ του ΣΕΕΔΑ.
4. Μια υποτροφία των πεντακοσίων ευρώ (500€) για εξαιρετική πράξη «ευ αγωνίζεσθαι» και προαγωγής του αθλητισμού, με πρόταση του ΔΣ του ΣΕΕΔΑ.
Ανακοίνωση των νικητών του Προγράμματος Υποτροφιών
Η δημόσια ανακοίνωση των νικητών του 2ου Προγράμματος Υποτροφιών στην Παιδεία και τον Αθλητισμό ΣΕΕΔΑ – Ομίλου Αντωνέλη – Κόθρου ΠΛΑΤΩΤΕΧΝΙΚΗ θα πραγματοποιηθεί με δελτίο τύπου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης.

Η ημερομηνία της Τελετής Απονομής των Υποτροφιών θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ταυτόχρονα με την ενημέρωση των νικητών.
Οι υποψήφιοι πρέπει να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους την ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ, από την αρχική ιστοσελίδα του ΣΕΕΔΑ (www.seeda.gr) από το menu Υποτροφίες, να την συμπληρώσουν και να την υποβάλλουν μόνο ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: [email protected]"
Keywords
Τυχαία Θέματα