Keyforge: Το νέο έπος του Garfield

Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Το ανταγωνιστικό gaming έχει πολλές προεκτάσεις. Μπορεί να το έχουμε συνδέσει με τα πολύχρωμα γραφικά και τους εξωπραγματικούς κόσμους ή τα αληθοφανή πολεμοχαρή παιχνίδια αλλά στην πραγματικότητα εξαπλώνεται σε όλα τα ήδη παιχνιδιού και σίγουρα όχι μόνο τα ηλεκτρονικά. Αν και η εποχές έχουν προχωρήσει και τα πάντα πλέον γίνονται digital η Fantasy Flight είχε διαφορετική άποψη και έκοψε ένα ολοκαίνουριο παιχνίδι από το δημιουργό του γιγαντιαίου Magic

The Gathering με σκοπό να επαναφέρει τον ανταγωνισμό στα physical card games.

Ο ντόρος που γίνεται γύρω από το όνομα του μεγάλου αυτού δημιουργού δεν είναι τυχαίος αλλά ούτε και απλά η υστεροφημία του. Ο Richard Garfield, είναι ο άνθρωπος που έμαθε στον πλανήτη την βαρύτητα των παιχνιδιών με κάρτες και γέννησε ένα ολόκληρο είδος που ζει μέχρι και σήμερα.

Το νέο του παιχνίδι ονομάζεται Keyforge και είναι από τη βάση του ανταγωνιστικό. Μια από τις ελάχιστες και ίσως η μόνη φορά που είδαμε παιχνίδι της FF να παρουσιάζει competitive ruling με την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Η ιδέα πίσω από το Keyforge είναι απλή. Έχουμε επτά οίκους όπου κάθε ένας από αυτούς έχει διαφορετικές κάρτες και τρόπο παιχνιδιού. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να δημιουργήσουμε 3 κλειδιά πριν από τον αντίπαλο μας, μέσω ενός μηχανισμού οικονομίας που ονομάζεται amber. Συλλέγοντας amber από τις κάρτες, τα τέρατα μας αλλά πολλές φορές και από την στάκα του αντιπάλου προσπαθούμε στρατηγικά να ολοκληρώσουμε το objective πριν από αυτόν. Το παιχνίδι παίζεται αυστηρά 1v1 και έχει διάφορα τουρνουά επίσημα της εταιρίας τα οποία σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να κρατούν και τις βαθμολογίες μας online.

Ο λυτρωτικό μηχανισμός για το παιχνίδι δεν έρχεται τόσο από το πως πρακτικά παίζεται αλλά από το πως ξεκινάμε να μπαίνουμε στο παιχνίδι. Σε αντίθεση με άλλα καρτοπαίχνιδα το Keyforge δεν απαιτεί τη δημιουργία ενός deck καρτών αλλά ούτε και τη συλλογή τους. Αγοράζουμε αντί για τα λεγόμενα boosters, έτοιμα κλειστά τυχαία deck τα οποία περιέχουν τράπουλα 36 καρτών με 12 κάρτες από κάθε ένα από τα 3 house που περιέχει Κάθε ένα από τα deck είναι μοναδικό! .Ότι ανοίξεις το έχεις μόνο εσύ με αποτέλεσμα οι παίκτες να μην ξέρουν πραγματικά τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Σε αυτές τις τράπουλες δεν μπορούμε να παρέμβουμε και φυσικά οι πιθανοί συνδυασμοί καρτών είναι τόσοι πολλοί που ήδη έχουν ανοιχτεί σχεδόν 1 εκατομμύριο deck και δεν είμαστε καν στο 10% των συνδυασμών αυτών.

Το φρέσκο αυτό παιχνίδι ξεφεύει από τη ρουτίνα των υπολοίπων με την υγεία του αντιπάλου το damage μούρη, κατεβάζει τον πήχη της πολυπλοκότητας από τον πρόγωνό του και έρχεται να σφηνώσει στο σχετικά απλοποιημένο 2019 παρέχοντας μεγάλο ανταγωνισμό και επίπεδο δυσκολίας για να παικτή σε βάθος αλλά και ατελείωτη διασκέδαση σε όσους το έχουν ήδη δοκιμάσει. Το Keyforge εχει έτοιμες υποδομές για online σύσταση και επίσημα από την εταιρία ενώ ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα πειρατικά site για να το δοκιμάσετε online. Μόλις το παιχνίδι περάσει στο digital περιβάλλον μπορεί να αντικρίσουμε το νέο μεγάλο hit στα card games που ως τότε σίγουρα αξίζει να του έχετε ρίξει μια ματια.

IGN GreeceFan Art διαγωνισμός της Ubisoft στην Ελλάδα PAX East 2015: Όλες οι πληροφορίες για το Heroes Of The StormPAX East 2015: Όλες οι νέες πληροφορίες για το Hearthstone

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα