Σε βαθιά νερά θα ταξιδέψει και πάλι ο Τιτανικός

Και δεν θα πέσει σε παγόβουνο.

Αν και το παρθενικό ταξίδι του αυθεντικού πλοίου "Τιτανικός" κατέληξε σε τραγωδία, οι κατασκευαστές δημιούργησαν ένα αντίγραφο, το ονόμασαν "Τιτανικός ΙΙ" και θα το αφήσουν να πλεύσει προς τον νέο κόσμο το 2022.

Σύμφωνα με το CNN, ο Αυστραλός επιχειρηματίας και πολιτικός Clive Palmer ανακοίνωσε την κατασκευή του πλοίου μετά τη λήξη της οικονομικής διαμάχης που ξεκίνησε το 2015 μεταξύ των εταιρειών Mineralogy, της αδερφικής εταιρείας των Blue Star

Line, και της Κινέζικης εταιρείας Citic Limited, η οποία ανήκει στην Κυβέρνηση της Κίνας.

Credit: Blue Star Line

Το αντίγραφο του πλοίου του 1912, θα είναι αναβαθμισμένο και πιο εκμοντερνισμένο. Θα περιέχει σωστικές λέμβους, σύστημα πλοήγησης και τεχνολογία ραντάρ. Όλα αυτά θα δυσκολέψουν τα παγόβουνα από το να βυθίσουν το πλοίο. Αν και το πλοίο θα κινείται με ντίζελ, τα τεράστια φουγάρα θα δώσουν το παρόν. Μπορείτε να δείτε όλες τις τροποποιήσεις στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

Επιπλέον, το πλοίο θα κάνει την τραγική διαδρομή Σάουθχάμπτον - Νέα Υόρκη και θα διασχίσει τον Ατλαντικό, αν και σύμφωνα με το CruiseArabia, το πρώτο ταξίδι του πλοίου θα είναι στο Ντουμπάι. Σύμφωνα με την Blue Star Line, το πλοίο θα έχει εννιά καταστρώματα, 835 καμπίνες και θα είναι χωρητικότητας 2.435 επιβατών συνολικά.

Blue Star Line θα δημιουργήσει μια αυθεντική εμπειρία 'Τιτανικού', δίνοντας στους επιβάτες ένα πλοίο με το ίδιο εσωτερικό και τις ίδιες καμπίνες όπως τότε. Παράλληλα, θα έχει ενσωματωμένες μοντέρνες μεθόδους ασφάλειας, συστήματα πλοήγησης και τεχνολογία του 21ου αιώνα και όλα αυτά για να ζήσουν την απόλυτη άνεση και πολυτέλεια", είπε ο Palmer στην επίσημη δήλωσή του.

Καλό ταξίδι στον "Τιτανικό ΙΙ" και ας ελπίσουμε το παρθενικό του ταξίδι να είναι ομαλό και ασφαλές. Εσείς, θα τολμούσατε να μπείτε στο πλοίο ή θεωρείτε το όνομα καταραμένο; Πείτε μας στα σχόλια.

IGN GreeceΟι νέες αφίσες της εβδομάδας 15/10-21/10H Nicole Kidman μεταμορφώνεται στο πρώτο trailer του "Destroyer"Ταινία βασισμένη σε δίσκο του Bob Dylan θα φέρει ο σκηνοθέτης του "Call Me By Your Name"

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα