Σε απεργία οι μπασκετμπολίστες της Ακτής Ελεφαντοστού

"Στον αέρα" βρίσκεται η αποστολή της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ακτής Ελεφαντοστού μόλις 18 ημέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους παίκτες της αφρικανικής ομάδας να κατεβαίνουν σε απεργία! Διαβάστε τα αιτήματα τους.

Ανάμεσα σε αυτά είναι η μη καταβολή του πριμ συμμετοχής στη διοργάνωση, αλλά η ιατρική ασφάλιση των παικτών από την Ομοσπονδία της χώρας.

Ο αρχηγός της Ακτής Ελεφαντοστού, Έντι Γκάι Λάντρι, δήλωσε σχετικά: «Από τη Δευτέρα (12/8) βρισκόμαστε σε απεργία.
Δεν έχουμε δει τίποτα από αυτά που μας έχουν υποσχεθεί πριν την προετοιμασία. Έχει περάσει ένας μήνας. Μας υποσχέθηκαν ότι θα μας δώσουν το μισό πριμ, αλλά ο μάνατζερ ταξίδεψε στη Μαδρίτη να μας βρει και δεν μας έδωσε τίποτα. Απαιτούμε όλα τα λεφτά της ασφάλειας για την προετοιμασία, αλλά και τα λεφτά για την διαμονή στην Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Εν συνεχεία, ο Λάντρι υποστήριξε ότι οι παίκτες καλύπτουν οι ίδιοι τα ιατρικά έξοδά τους: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε και καλύπτουμε μόνοι μας τα ιατρικά μας έξοδα. Φύγαμε από το Αμπιτζάν χωρίς να έχει προβλεφθεί φαρμακευτική περίθαλψη. Ελπίζουμε να έρθει στην ώρα της, επειδή αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις τραυματίες. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαμε πιο σοβαρούς τραυματισμούς. Χρειάζεται να συναναστρεφόμαστε με ερασιτέχνες. Υποτίθεται ότι προετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να ενεργοποιηθούν αυτοί που χρειάζεται».

Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει κληρωθεί στον Α΄ Όμιλο, μαζί με τις Κίνα, Πολωνία και Βενεζουέλα.
Keywords
Τυχαία Θέματα