Σχέδιο Ανιέλι με υποβιβασμό και άνοδο στο Champions League

Το νέο Champions League θα περιλαμβάνει 4 ομίλους των 8 ομάδων ο καθένας κι όχι 8 ομίλους των 4 ομάδων, με ταυτόχρονο υποβιβασμό των τελευταίων και συμμετοχή άλλων συλλόγων στη διοργάνωση!

Αυτό εμφανίζεται να έχει προτείνει ο μεγαλομέτοχος της Γιουβέντους και πρόεδρος της ECA στις ευρωπαϊκές Λίγκες, με έγγραφο που διέρρευσε προς τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Συλλόγων της Ευρώπης.



Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς θα διεξάγονται 14 αγωνιστικές στην πρώτη φάση των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο Αντρέα Ανιέλι φέρεται να κάλεσε τα 232 μέλη σε σύσκεψη για να συζητήσουν αυτή την πρόταση, αλλά και γενικότερα τη συνολική δομή του ποδοσφαίρου από το 2024 και μετά.

«Ένα πανευρωπαϊκό σύστημα πρωταθλημάτων με συνέχεια και με ευκαιρία να εξελιχθεί από μέσα αλλά και την βελτιστοποίηση της κινητικότητας και του δυναμισμού στο ίδιο το σύστημα μέσα από μια προσεκτική εφαρμογή ανόδου και διαβάθμισης», εμφανίζεται να αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο έγγραφο που διέρρευσε.

Επίσης το αφεντικό της Γιουβέντους κάνει λόγο για αλλαγές και στις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων. Φέρεται να προτείνει την διεξαγωγή των κυπέλλων Ευρώπης τα Σαββατοκύριακα με παράλληλη μεταφορά αγώνων για τα πρωταθλήματα μεσοβδόμαδα.

Θυμίζουμε ότι αυτή την τελευταία διαρροή την είχε διαψεύσει ο ίδιος ο Ανιέλι μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

Στην UEFA πάντως, θεωρούν ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν αποτελεί παρά προσπάθεια των μεγάλων συλλόγων να ελέγξουν απόλυτα το Champions League ή να αποκομίσουν περισσότερα οικονομικά οφέλη από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.


Keywords
Τυχαία Θέματα