Σασουόλο: Ευχάριστη ναι, έκπληξη όχι

Σασουόλο: Ευχάριστη ναι, έκπληξη όχιastiliadΠέμ, 11/05/2020 - 17:06

Η Σασουόλο έχει καταπλήξει με τον τρόπο που αγωνίζεται και τα αποτελέσματα που έχει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Το γεγονός ότι η ομάδα του Ντε Τζέρμπι βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση δύο βαθμών από τη Μίλαν, αποτελεί είδηση για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ακόμη κι αν η παρέα του δικού μας Γιώργου Κυριακόπουλου είχε παρουσιάσει ανάλογα δείγματα γραφής από την περυσινή σεζόν σε ότι αφορά στη συνέπεια της απόδοσης.

Η εξέλιξη της Σασουόλο

από πρώτο σε δεύτερο γύρο πέρυσι ήταν εντυπωσιακή ως προς την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα "κλέβοντας" αποτελέσματα, συγκεντρωμένη στο ανασταλτικό πλάνο και επιχειρώντας να χτυπήσει τους αντιπάλους στο ανοιχτό γήπεδο. Κατέληξε να επιλέγει εκείνη τον ρυθμό, να κάνει παιχνίδι κατοχής μπάλας και να είναι αφεντικό σε πολλά παιχνίδια.

Οι αριθμοί εφέτος δείχνουν τη διάθεση και τον τρόπο που η ομάδα του Ντε Τζέρμπι έχει πετύχει να είναι αήττητη στο πρωτάθλημα μετά από 4 αγωνιστικές με απολογισμό 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Δεδομένα είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα. Οι 5 από τις 6 ομάδες που έχει αντιμετωπίσει είναι στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Όμως η νίκη της στην έδρα της Νάπολι, προς το παρόν καταρρίπτει και αυτή την... ένσταση.

Όσο για τον τρόπο, ο Ντε Τζέρμπι γνωρίζει πως όλοι οι αντίπαλοι δεν είναι ίδιοι. Με τη Νάπολι η ομάδα του ήταν τυχερή. Γλίτωσε και εξαιτίας της αστοχίας των αντιπάλων, όμως παράλληλα πήρε τρίποντο γιατί ήταν η ίδια αποτελεσματική και "χτύπησε" στους χώρους που άφησαν οι γηπεδούχοι.

Όσο για τους αριθμούς....
Η Σασουόλο έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 18 γκολ
Είναι 1η σε τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα με μέσο όρο 16 ανά αγώνα! 
Είναι 4η σε ασίστ με 10 έχοντας πιο πάνω στον σχετικό πίνακα Αταλάντα, Ίντερ και Νάπολι.
Επίσης είναι 3η ομάδα στο πρωτάθλημα σε κατοχή μπάλας! Με καλύτερο ποσοστό από ομάδες όπως η Νάπολι, η Αταλάντα, η Μίλαν, η Λάτσιο,  η Ρόμα...

Ομάδα προπονητή με σχέδιο, υπομονή και τρόπο προσαρμογής σε κάθε αντίπαλο και όποιες ανάγκες προκύπτουν. Αναμφίβολα η εφετινή Σασουόλο είναι μια σοβαρή αφορμή για να τη δει κάθε ποδοσφαιρόφιλος.

ΙΤΑΛΙΑ - Serie A - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts Sassuolo - Ποδόσφαιρο Off Off astiliad Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Sassuolo ΙΤΑΛΙΑ Η πορεία πρωταθλητισμού δεν είναι τυχαία. Το δείγμα είναι μικρό ακόμη στη σεζόν, όμως οι αριθμοί εξηγούν την αλήθεια. Article publish on Πέμ, 11/05/2020 - 17:06 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα