ΠΑΟΚ: Για Θεσσαλονίκη ,ΠΑΟΚ και Άρη μίλησε ο Σφιντέρσκι

ΠΑΟΚ: Για Θεσσαλονίκη ,ΠΑΟΚ και Άρη μίλησε ο ΣφιντέρσκιndaoutisΠέμ, 11/05/2020 - 16:56

Για τον ΠΑΟΚ, τον Άμπελ Φερέιρα, για τους… κολλητούς στην ομάδα, για τον Άρη,

για το lockdown και σε πολλά ακόμη θέματα αναφέρθηκε ο Κάρολ Σφιντέρσκι, σε ευρεία συνέντευξη που παραχώρησε σε συμπατριώτη του δημοσιογράφο. 


Μιλώντας για την κατάσταση που βιώνει αυτό το διάστημα στην Θεσσαλονίκη, ο Σφιντέρσκι είπε:
«Τώρα πια δεν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Θεσσαλονίκη. Ήταν εφιάλτης για να φτάσεις οπουδήποτε, αλλά οι δρόμοι πλέον είναι σχεδόν άδειοι. Η Θεσσαλονίκη είναι έχει μπει σε lockdown. Οι καφετέριες και τα εστιατόρια λειτουργούν μόνο για take away. Για τους Έλληνες το κλείσιμο τον καφέ είναι ένα πραγματικό πλήγμα. Το να πίνουν καφέ σε εξωτερικούς χώρους, να τρώνε όλοι μαζί, είναι… υποχρεωτικό γεγονός της ημέρας. Στα αποδυτήρια, οι συμπαίκτες και μου εγώ αστειευόμαστε ότι πριν αρχίσει το lockdown χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και ήταν σαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς». 

Για την γέννηση του παιδιού του και πως αυτό επηρέασε τη ζωή του:
«Σίγουρα, άλλαξε προς το καλύτερο. Κάποιες στιγμές είναι δύσκολες όπως αυτές που έζησα τελευταία, καθώς έλειψα πέντε μέρες μακριά από το σπίτι μου. Πήγαμε από την Γρανάδα όπου παίξαμε για το Γιουρόπα Λιγκ απ΄ ευθείας στο Αγρίνιο. Την επόμενη ξύπνησα μια λαχτάρα να δω τον γιο μου. Ο Άντος γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά έχει ήδη πάει δυο φορές στην Πολωνία». 


Για την ποδοσφαιρική ελληνική πραγματικότητα:
«Η… δίψα του κόσμου για την είσοδο στο γήπεδο, για να μας υποστηρίξουν είναι τεράστια. Το είδαμε καλύτερα πριν και μετά τους αγώνες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μας συνόδευσαν από το ξενοδοχείο στο γήπεδο και μετά την νίκη απέναντι στην Μπενφίκα, η πόλη… τρελάθηκε! Ήταν μια όμορφη στιγμή χαράς σε αυτή την δύσκολη κατάσταση. Χιλιάδες οπαδοί με αυτοκίνητα και μηχανάκια μας συνόδευσαν προς το γήπεδο. Το πρωί, πριν τον αγώνα με την Ομόνοια για το Γιουρόπα Λιγκ, υπήρχε ενημέρωση ότι θα μπορούν να δουν το ματς στο γήπεδο με την παρουσία του 10% στις εξέδρες. Τότε η κατάσταση με τον κορωνοϊό ήταν καλύτερη από ότι σήμερα, όμως το απόγευμα της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι αγώνες θα εξακολουθούν να παίζουν χωρίς κόσμο. Το 10% μπορεί να μην είναι πάρα πολύ, αλλά θα ήταν πάντα κάτι διαφορετικό, δεδομένου ότι έχουμε ένα πολύ φανατικό κοινό».

 
Για την 1η θέση που βρίσκεται ο Άρης στον βαθμολογικό πίνακα, είπε χαριτολογώντας:
«Υποψιάζομαι ότι δεν το γνωρίζουν ούτε οι… ίδιοι. Υπήρξαν πολλές αλλαγές στην ομάδα τους και από όσα έχω ακούσει πολλοί παίκτες του Άρη έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Επομένως, το ότι βρίσκονται στην κορυφή είναι μια έκπληξη. Πιστεύω ότι θα αλλάξει σύντομα αυτό».

Για την αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία με τον Πάμπλο Γκαρσία να αναλαμβάνει αντί του Αμπέλ Φερέιρα:
«Ήταν στην ομάδα νέων και μαζί με τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, έκαναν ένα απίστευτο κατόρθωμα, αφού η ομάδα τους δεν έχασε ούτε ένα ματς για τρία χρόνια! Επιπλέον αυτό το δίδυμο δεν είχε πάντα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τους καλύτερους παίκτες της Κ19 γιατί κάποιοι απ΄ αυτούς ερχόταν στην μεγάλη ομάδα. Θα είναι σημαντικό να συνεργαστώ με έναν προπονητή όπως ο Γκαρσία και ο Σνάουτσνερ».

Για το αν εξεπλάγην ο ίδιος από την αποχώρηση του Φερέιρα:
«Κυκλοφορούσαν φήμες περί αποχώρησης του. Τα ΜΜΕ της Ελλάδας του ασκούσαν κριτική για ότι συνέβαινε στην ομάδα. Πριν τον αγώνα με την Γρανάδα, ο ίδιος μας είπε ότι σημασία έχει μόνο αυτό το παιχνίδι, οπότε υποψιάστηκα ότι θα μας αποχαιρετούσε. Πήγε στην Παλμέιρας, με μεταγραφή».    

Για το γεγονός ότι με τον Φερέιρα δεν αγωνίζονταν συχνά στην ενδεκάδα: «Με τον νέο προπονητή έπαιξα στην βασική ενδεκάδα και σκόραρα ένα γκολ απέναντι στον Παναιτωλικό την Κυριακή. Πιστεύω ότι ο Φερέιρα δεν με αντιμετώπισε καλά ειδικά κατά την διάρκεια της καραντίνας. Προπονήθηκα πολύ καλά και για 1,5 χρόνο. Πρώτα υπήρχε το EURO U21, μετά τον χειμώνα είχα προετοιμασία πριν την μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ και το τελευταίο καλοκαιρινό διάλειμμα λόγω του ιού, κράτησε μόλις μια εβδομάδα. Στην καραντίνα είχα δυο προπονήσεις την ημέρα συν τζόκινγκ καθώς και γυμναστήριο. Επίσης υπήρξε και ένας τραυματισμούς, στην αρχή της σεζόν δεν παραπονέθηκα παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε πολύ, αν και όταν μπήκα στο γήπεδο έδωσα στην ομάδα κάτι θετικό».

Για τα παιχνίδια με την Κράσνονταρ και την μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο ΠΑΟΚ: «Υπήρχαν καλές πιθανότητες πρόκρισης. Είναι αλήθεια ότι ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να παίξουμε στην Ρωσία, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Χάσαμε με 2-1 και στην ρεβάνς, χάσαμε την νίκη – πρόκριση από δικά μας λάθη».

Για το αν ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, απάντησε μονολεκτικά: «Φυσικά!».

Για το αν ο Όλαφ Ρέμπε έχει αλλάξει πράγματα στην ομάδα: «Πολλά έχουν αλλάξει από τότε που άρχισε να εργάζεται για τον ΠΑΟΚ. Έχουμε μεταξύ άλλων υποχρεωτικό πρωινό και μεσημεριανό γεύμα στην ομάδα, έτσι ώστε να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί. Επίσης οι προπονήσεις πλέον είναι πιο έντονες».

Για την αποχώρηση του «κολλητού» του, Μίροσλαβ Στοχ και την νέα του παρέα στην ομάδα: «Ναι, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ο Μίρο έλυσε το συμβόλαιο του, αλλά έχω επαφές μαζί του. Σήμερα είμαστε μια παρέα 5-6 ατόμων που περνάμε αρκετό χρόνο μαζί, παίζοντας το παιχνίδι καρτών UNΟ, αν και αστειευόμαστε ότι παίζουμε την αυστριακή έκδοση του παιχνιδιού, γιατί τις περισσότερες φορές συμμετέχουν ο Μουργκ και ο Σβαμπ, που ήρθαν και οι δυο από την Ραπίντ Βιέννης. Ο Χρήστος Τζόλης και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ολοκληρώνουν την ομάδα».

Για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και το γκολ που έβαλε στο παιχνίδι με την Μπενφίκα: «Δεν ξέρω πως μπόρεσε η Μπενφίκα να αφήσει να φύγει ένας τόσο καλός ποδοσαιριστή. Στο παιχνίδι απέναντι τους, κανένας παίκτης της Μπενφίκα δεν πλησίασε στο επίπεδο του Αντρίγια, αν και έπαιξε μόνο 20 λεπτά. Ένας υπέροχος ποδοσφαιριστής, εξαιρετικός με το αριστερό του πόδι. Αποτελεί μεγάλη ώθηση για εμάς».
 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Off Off Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ Για όλους και για όλα μίλησε σε συμπατριώτη του δημοσιογράφο ο Κάρολ Σφιντέρσκι, σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε σε Πολωνικό μέσο ενημέρωσης Article publish on Πέμ, 11/05/2020 - 16:56 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα