Σαρωτικές Άρσεναλ και Δυναμό Ζάγκρεμπ, μεγάλο διπλό η Σάλτσμπουργκ

Η Άρσεναλ επικράτησε άνετα με 4-2 της Βόρσκλα, ενώ η Δυναμό διέλυσε στο Ζάγκρεμπ την Φενέρμπαχτσε με 4-1. Σπουδαίο διπλό για την Σάλτσμπουργκ μέσα στην Λειψία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους αγώνες της δεύτερης ζώνης του Europa League.

1ος όμιλος
Στην Λουντογκόρετς Αρίνα η Λουντογκόρετς υποδέχτηκε την Λεβερκούζεν και προηγήθηκε με 1-0 στο 8’ με γκολ του Κασερού. Οι Βούλγαροι πίεσαν και σημείωσαν και δεύτερο γκολ
στο 31’ με τον Μαρσελίνιο. Οι γερμανοί μείωσαν το σκορ στο 38’ με τον Χάβαρτζ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Λεβερκούζεν έκανε το 2-2 στο 63’ με τον Τελίν. Οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το ματς στο 69’ με το δεύτερο γκολ του Χάβαρτζ στο ματς.

Στο ΓΣΠ της Λευκωσίας η ΑΕΚ Λάρνακας φιλοξένησε την Ζυρίχη με το πρώτο ημίχρονο να τελειώνει στο 0-0. Στην επανάληψη στο 61’ η Ζυρίχη έκανε το 0-1 με τον Κολόλι.
Η Βαθμολογία: Λεβερκούζεν 3, Ζυρίχη 3, ΑΕΚ Λάρνακας 0, Λουντογκόρετς 0.

2ος Όμιλος
Στο Σέλτικ Παρκ της Γλασκώβης η Σέλτικ φιλοξένησε την Ρόζεμποργκ και μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο σκόραρε στην επανάληψη, στο 87’ με τον Γκρίφιθς για να πάρει τη νίκη.

Στην RB Αρίνα η Λειψία φιλοξένησε την Σάλτσμπουργκ η οποία προηγήθηκε στο 20’ με γκολ του Μούνας Νταμπούρ. Μετά από μόλις δύο λεπτά στο 22 έγινε και το 0-2 με γκολ του Αμαντού Χαιντάρα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γερμανοί μείωσαν σε 2-1 με τον Λάιμερ στο 70’ και στην συνέχεια ισοφάρισαν στο 82’ με τον Πόουλσεν. Η Σάλτσμπουργκ όμως είχε την απάντηση καθώς έκανε το 2-3 στο 89’ με τον Γκούλμπρατσεν.
Η Βαθμολογία: Σάλτσμπουργκ 3, Σέλτικ 3, Λειψία 0, Ρόζεμποργκ 0.

3ος Όμιλος
Στην Έντεν Αρίνα της Πράγας η Σλάβια φιλοξένησε την Μπορντό κι έκανε το 1-0 στο 35’ με τον Γιάρομιρ Ζμχαλ, ένα γκολ αρκετό για να της δώσει τη νίκη.

Στην Κοπεγχάγη η τοπική ομάδα αναμετρήθηκε με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 39’ με σουτ του Σκοβ. Οι φιλοξενούμενοι όμως σκόραραν στο 44’ με γκολ του Ρόμπερ Μακ. Στο 63’ όμως με γκολ του Πιέρου Σωτηρίου οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-1.
Η Βαθμολογία: Σλάβια Πράγας 3, Κοπεγχάγη 1, Ζενίτ 1, Μπορντό 0.

4ος Όμιλος
Στο Μαξιμίρ του Ζάγκρεμπ η Δυναμό φιλοξένησε την Φενέρμπαχτσε κι έκανε το 1-0 στο 16’ με γκολ του Ιβάν Σούνιτς. Οι γηπεδούχοι καλύτεροι, έκαναν το 2-0 στο 27’ με τον Χαίροβιτς Νωρίς στην επανάληψη η Φενέρ μείωσε το σκορ, στο 47’ με γκολ του Ρομάν Νοιστάντερ. Οι γηπεδούχοι όμως στο 57’ έκαναν το 3-1 και πάλι με τον Χαίροβιτς. Στο 60’ ο Ντάνι Όλμο έκανε το 4-1.

Στο Μαλατινσκένα η Σπάρτακ Τρνάβα ήρθε αντιμέτωπη με την Άντερλεχτ και έκανε το 1-0 στην επανάληψη στο 79’ με γκολ του Ματέι Όραβετς.
Η Βαθμολογία: Δυναμό Ζάγκρεμπ 3, Σπάρτακ Τρνάβα 3, Άντερλεχτ 0, Φενέρμπαχτσε 0.

5ος Όμιλος
Στο Λονδίνο η Άρσεναλ αντιμετώπισε την πολωνική Βόρσκλα και σκόραρε το 1-0 στο 32’ με τον Ομπεμεγιάνγκ. Οι κανονιέρηδες έκαναν το 2-0 στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ του Γουέλμπεκ στο 48’. Στο 56’ ο Ομπαμεγιάνγκ με το δεύτερο του γκολ έκανε το 3-0. Η Άρσεναλ έκανε το 4-0 με τον Μεσούτ Οζίλ στο 74’. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 77’ σε 4-1 με τον Τσεσνακόφ και σε 4-2 στο 94’ με γκολ του Σαρπάρ.

Στο Ζοσέ Αλβαλάδ η Σπόρτινγκ κόντρα στην Καραμπάχ δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη έκανε το 1-0 στο 54’ με τον Ραφίνια. Σφράγισε τη νίκη της με τον Τζιοβάνε Καμπράλ στο 88’.

Η Βαθμολογία: Άρσεναλ 3, Σπόρτινγκ 3, Καραμπάχ 0, Βόρσκλα 0.
Keywords
Τυχαία Θέματα