Βαθμός με δέκα (photos)

Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες με τον Ποντένσε και τον Φετφατζίδη. Δεν τις αξιοποίησε. Στο τελευταίο 20λεπτο υποχρεώθηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Τσιμίκα. Και άντεξε. Το τελικό 0-0 με την Μπέτις στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Europa League είναι ένα αποτέλεσμα που επιτρέπει στους «Πειραιώτες» να διεκδικήσουν στη συνέχεια ένα από τα δύο εισιτήρια
που οδηγούν στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των φίλων των «ερυθρόλευκων» οι οποίοι από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, πρόσφεραν απλόχερα την υποστήριξη στους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Όπως γνωστοποιήθηκε, κόπηκαν 28.650 εισιτήρια.

Τα αρχικά πλάνα

Με μία αλλαγή σε κάθε γραμμή παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς τον Ολυμπιακό. Οι Γιασίν Μεριά, Γιάννης Φετφατζίδης και Αχμέντ Χασάν ήταν τα νέα πρόσωπα, οι οποίοι πήραν τη θέση των Μιράντα, Χριστοδουλόπουλου και Γκερέρο. Ο Ελαμπντελαουί συνήλθε από τη ίωση που τον ταλαιπώρησε και βρέθηκε στο αρχικό σχήμα.

Σε σύστημα 4-2-3-1 τερματοφύλακας ήταν ο Γιαννιώτης, ακραίοι αμυντικοί οι Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, στόπερ οι Μεριά, Βούκοβιτς, αμυντικοί μέσοι οι Μπουχαλάκης, Καμαρά, εξτρέμ οι Φετφατζίδης, Ποντένσε, επιτελικός μέσος ο Φορτούνης και επιθετικός ο Χασάν.

Να σημειωθεί πως οι Χουτεσιώτης και Κούτρης είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός 18άδας από τον Πέδρο Μαρτίνς

Από την άλλη πλευρά, με οκτώ αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο της παιχνίδι στο ισπανικό πρωτάθλημα παρατάχθηκε η Μπέτις. Μόνο οι Σίντνεϊ, Μαντί και Γκουαρδάδο είχαν παίξει κόντρα στη Βαλένθια, στην προηγούμενη αγωνιστική υποχρέωσης της ομάδας από την Ανδαλουσία.

Η παρέμβαση του Μαρτίνς με τον Νάτχο και η ευκαιρία του Ποντένσε

Με τη σέντρα, οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά και να προκαλέσουν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας στους αντιπάλους τους. Ωστόσο, την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα της έχασε η ομάδα της Ανδαλουσίας στο 14’. Ο Μαρόν έφυγε στην πλάτη της άμυνας των «ερυθρόλευκων», μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά πριν επιχειρήσει να σουτάρει, ο Τσιμίκας με προβολή παραχώρησε κόρνερ.

Στο 23’ ο Χασάν κυνήγησε τη μπάλα μετά από διώξιμο του Γιαννιώτη. Έτρεξε έως τις παρυφές της περιοχής της Μπέτις και με προβολή προσπάθησε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Αλλά ο Ρόμπλες κατόρθωσε με κόντρα να αλλάξει προς όφελός του την τροχιά της μπάλας.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να προφυλάξουν την εστία τους. Παράλληλα, όποτε η μπάλα ήταν στην άμυνα της Μπέτις, οι «Πειραιώτες» συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά για να προκαλέσουν προβλήματα. Και συχνά τα κατάφερναν. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η Μπέτις απείλησε με επικίνδυνο σουτ του Λο Σέλσο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Την ίδια ώρα, ο Μαρτίνς σήκωσε τον Νάτχο για ζέσταμα, βλέποντας τον Μπουχαλάκη να παίζει με κίτρινη από το 21’ και να αντιμετωπίζει προβλήματα στα μαρκαρίσματα. Με τη συμπλήρωση 35 λεπτών αγώνων, ο Ισραηλινός αντικατέστησε τον Ελληνα διεθνή μέσο, παίρνοντας τη θέση του στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Καμαρά. Τη στιγμή της αλλαγής και οι δύο παίκτες χειροκροτήθηκαν με θέρμη από την εξέδρα.

Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές. Πέρασε σε ρόλο αριστερού χαφ τον Φορτούνη, με τον Ποντένσε να κινείται στη δεξιά πτέρυγα και τον Φετφατζίδη πίσω από τον Χασάν.

Στο 41’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ. Ο Φορτούνης «έκλεψε» τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, τροφοδότησε άριστα τον Ποντένσε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το αριστερό του σουτ το εξουδετέρωσε ο Ρόμπλες. Ο Χασάν πήρε το ριμπάουντ, ωστόσο έστειλε από πλάγια θέση και με γυριστό σουτ τη μπάλα άουτ.

Να σημειωθεί πως στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού, οι παίκτες του Μαρτίνς αμύνονταν εξαιρετικά, κρατώντας κοντά τις γραμμές, δίχως να αφήνουν χώρους στην ισπανική ομάδα για να απειλήσει. Τελικώς το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0.

Με «δέκα» ο Ολυμπιακός

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο με τις ενδεκάδες που ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο. Στο 50’ ο Ποντένσε με μία εκπληκτική πάσα έβγαλε τον Φετφατζίδη σε θέση για γκολ, αλλά απέτυχε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Οι «ερυθρόλευκοι» πρόσεχαν πολύ την αμυντική λειτουργία τους και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να γίνουν απειλητικοί.

Με το ίδιο νόμισμα προσπάθησε να τους απειλήσει η Μπέτις στο 55’ όταν ο Τέγιο έφυγε στην πλάτη της άμυνας από θέση οφ σάιντ, με τον Ελαμπντελαουί να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον αντίπαλό του και να παραχωρεί κόρνερ.

Καθώς κυλούσαν τα λεπτά, οι «Πειραιώτες» συνέχισαν να περιμένουν την ισπανική ομάδα κάτω από τη σέντρα. Στο 60’, από ένα σοβαρό λάθος του αλάνθαστου έως εκείνο το σημείο, Γιάγκος Βούκοβιτς, ο Σέρχιο Λεόν μπήκε στη μεγάλη περιοχή, με τον Γιαννιώτη να απομακρύνει με τα πόδια το επικίνδυνο σου του.

Οι επιθέσεις της Μπέτις ανανεώνονταν γρήγορα καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή του. Στην εξέδρα ο κόσμος του Ολυμπιακού προσπαθούσε διαρκώς με τις φωνές του να προσφέρει στήριξη στους παίκτες του Μαρτίνς. Εμοιαζε με τον δωδέκατο παίκτη των «Πειραιωτών».

Στο 71’ ο Μαρτίνς προχώρησε στην επόμενη διορθωτική κίνηση, περνώντας τον Χριστοδουλόπουλο στη θέση του Φετφατζίδη. Το Καραϊσκάκη έμοιαζε με ηφαίστειο από τις εκδηλώσεις των φίλων του Ολυμπιακού. Όμως, στο 74’, η ομάδα του Πειραιά υποχρεώθηκε να συνεχίσει με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Τσιμίκα με δεύτερη κίτρινη (στο 30’ είχε δει την πρώτη) για αντικανονικό μαρκάρισμα. Αμέσως, ο Καμαρά γύρισε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ στο 80’ ο Τοροσίδης αντικατέστησε τον Ποντένσε. Εως το τέλος, η αγωνία «κτύπησε» κόκκινο.

Με μεγάλη προσπάθεια οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς προσπαθούσαν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Γιαννιώτη. Στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να δημιουργήσει φάση για γκολ, αν ο βοηθός δεν σταματούσε λανθασμένα, με υπόδειξη οφσάιντ τον Χασάν, που έφευγε μόνος προς τη μεγάλη περιοχή.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ντανιέλ Στεφάνσκι, με βοηθούς τους Μάρτσιν Μπόνιεκ, Νταουίντ Ιγκόρ Γκολίς, Μπάρτος Φρανκόφσκι και Ζμπίγκνιεφ Ντομπρίνιν ενώ τέταρτος ήταν ο Κρίστοφ Μίρμους. Πλην των Μπουχαλάκη και Τσιμίκα, κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Κανάλες στο 75’, Ινούι (84’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Καμαρά, Μπουχαλάκης (35’ Νάτχο), Φορτούνης, Φετφατζίδης (71’ Χριστοδουλόπουλος), Ελαμπντελαουί, Χασάν, Μεριά, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Ποντένσε (80’ Τοροσίδης)
ΜΠΕΤΙΣ: Ρόμπλες, Χάβι Γκαρθία, Σέρχιο Λεόν (72’ Κανάλες), Τέγιο, Σίντνεϊ, Μορόν, Χοακίν (80’ Σανάμπρια), Γκουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο (83’ Ινούι), Μαντί.
Keywords
Τυχαία Θέματα