Σαν Μιγκέλ: «Προσοχή στον ΠΑΟΚ!»

Το στίγμα των σκέψεων που επικρατούν στην Τενερίφη, εν όψει του αγώνα της Τετάρτης (8/11) με τον «Δικέφαλο» για το BCL, έδωσε ο Ισπανός γκαρντ.

Με το σκεπτικό ότι έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο που... καίγεται για τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι, καταφθάνουν αύριο (7/11) στη Θεσσαλονίκη οι παίκτες της Τενερίφης, για το παιχνίδι της Τετάρτης (8/11) με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής ημέρας του Basketball
Champions League.

Αυτό, τουλάχιστον, φανερώνουν οι δηλώσεις που έκανε ο Ροντρίγκο Σαν Μιγκέλ στην επίσημη ιστοσελίδα της ισπανικής ομάδας για τον ερχόμενο αγώνα με τον «Δικέφαλο». Τα λεγόμενά του, αν μη τι άλλο, έδωσαν το στίγμα των σκέψεων που επικρατούν στα αποδυτήρια της Τενερίφης.

«Η νίκη επείγει για τον ΠΑΟΚ, επειδή δεν έχει ξεκινήσει όσο καλά θα ήθελε στον όμιλο. Είναι χαμηλά στη βαθμολογία και οι παίκτες του ξέρουν ότι για να μη μείνουν πίσω από την πρώτη τετράδα, πρέπει να ξεκινήσουν να κάνουν νίκες. Υποθέτω ότι θα έχουν «μαρκαρισμένο» αυτό το παιχνίδι, ως κάτι σημαντικό για αυτούς. Επίσης, προέρχονται από ξεκούραση το Σαββατοκύριακο και είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν πολύ καλά για το μεταξύ μας παιχνίδι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο έμπειρος Ισπανός γκαρντ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ήττα της ομάδας του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, το περασμένο Σάββατο (4/11) για το ισπανικό πρωτάθλημα. Είπε: «Θέλαμε να κερδίσουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά μια τέτοια ήττα δεν είναι εκτός προγράμματος. Ήταν ένα παιχνίδι που το ελέγξαμε, κάναμε 37 καλά λεπτά και τρία άσχημα στο τέλος, που μας έφεραν την ήττα».

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η ομάδα γενικά είναι ήρεμη. Είναι καλό που στην Ευρώπη προερχόμαστε από μια καλή εντός έδρας νίκη, επί της Ορλαντίνα. Θέλουμε να διατηρήσουμε την καλή μας κατάσταση στο BCL, στο οποίο δείχνουμε το καλό μας επίπεδο. Αυτές οι δύο εβδομάδες που έρχονται είναι περίπλοκες. Είναι οι δύο πιο δύσκολες που έχουμε, γιατί ανάμεσα στα τέσσερα παιχνίδια, έχουμε τέσσερα ταξίδια. Θα έχουμε πολλές ώρες στο αεροδρόμιο και στο ξενοδοχείο, αλλά το ξέραμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί, οπότε η ομάδα είναι έτοιμη. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε όλες αυτές τις αλλαγές».

Στο τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εμπειρία της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν στο BCL, τον οποίο απέκλεισε στους «16» και τελικά έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Τόνισε: «Μας είχε κοστίσει το πρώτο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη. Χάρη σε ένα τρίποντο του Ααρον Ντούρνεκαμπ στο τέλος γυρίσαμε στην έδρας μας με ένα μειονέκτημα μόνο τριών πόντων. Είναι αλήθεια ότι στο γήπεδό μας κερδίσαμε εύκολα, αλλά το να παίζεις στην Ελλάδα, είναι πάντα κάτι δύσκολο, επειδή πάντα έχεις να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη ατμόσφαιρα. Εμείς πρέπει να πάμε εκεί και να προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα