Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί ζητάει νέο γονιδιακό έλεγχο των παιδιών της – Nέα συνάντηση με τους δικηγόρους της

Αίτημα να ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος στα παιδιά στην Πάτρα θα καταθέσουν οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το Star, πρόκειται για μία συμπληρωματική εξέταση, η τρίτη και τελευταία κατά σειρά, για τον γονιδιακό έλεγχο, που δεν έγινε πριν την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Tόσο η κατηγορουμένη, όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης, έπρεπε να πληρώσουν

το ποσό των 700 ευρώ και εκείνη τη στιγμή δεν είχαν τα χρήματα, όπως ισχυρίζονται.

Η πλευρά της κατηγορούμενης περιμένει από αυτή την εξέταση να μάθει εάν υπάρχει κάποιο “ένοχο” γονίδιο.

Η συγκεκριμένη εξέταση έχει σημασία για την Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για Μαλένα και Ίριδα.

Οι δύο πρώτοι έλεγχοι, πάντως δεν έχουν δείξει το παραμικρό πρόβλημα για τα παιδιά. Έχουν ελεγχθεί αρχικά 128 γονίδια και στη συνέχεια άλλα 839, που σχετίζονται με τον αιφνίδιο νεανικό θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα εχει συνάντηση με τους δικηγόρους της μέχρι την Παρασκευή. Εκκρεμεί το αίτημα αποφυλάκισης, που θέλει πάση θυσία να κατατεθεί.

Νέα εντάλματα σύλληψης τις επόμενες ημέρες

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη η ρήξη στη σχέση της Ρούλα Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη αναμένεται να φέρει ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

Η ρήξη στη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη το τελευταίο διάστημα αναμένεται να πυροδοτήσει αποκαλύψεις που μπορεί να φέρει ακόμα και νέα εντάλματα σύλληψης τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την εκτίμηση του ιδιωτικού ερευνητή, Γιώργου Τσούκαλη.

“Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό και για αυτό το αναμένω τις εξελίξεις μετά τη ρήξη του ζευγαριού. Πιστεύω ότι η ρήξη του ζευγαριού θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις και θα ρίξει φως σε σημεία που δε φανταζόμαστε. Σε κάποιες δηλώσεις ο πατέρας είχε πει ότι έχει κρυφούς άσσους στο μανίκι. Πρέπει να μας πει ποιοι είναι αυτοί οι άσσοι” υπογράμμισε ο κ. Τσούκαλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ακόμα, υποστήριξε ότι οι εκθέσεις των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας ενδέχεται να φέρει και νέες συλλήψεις ατόμων που μπορεί να εμπλέκονται στην υπόθεση της Πάτρας.

“Πρόκειται για μια υπόθεση με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ωστόσο είναι κομβικής σημασίας η ενεργοποίηση των μαρτύρων και κυρίως σε ό,τι αφορά ιατροδικαστικά. Αν θέλουμε τα σκοτεινά σημεία, είναι θέματα ιατροδικαστικής” πρόσθεσε.

Κλήσεις σε γιατρό της Πάτρας

Συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις σε γιατρό της Πάτρας, με τον οποίο συζητούσε σχεδόν τυπικά και αδιάφορα για τον χαμό και της τρίτης κόρης της, πραγματοποιούσε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα που η εννιάχρονη Τζωρτζίνα πέθαινε – το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 – από την υπερβολική δόση κεταμίνης στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού”.

Σύμφωνα με τη σχετική αποτύπωση από συσκευή κινητού που παρουσιάστηκε στους ερευνητές της υπόθεσης και αποκαλύπτει “Το Βήμα της Κυριακής”, ακριβώς την ώρα (μετά τις 2.30 το μεσημέρι) που γίνονταν αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν την Τζωρτζίνα ύστερα από την ανακοπή καρδιάς και την καθυστερημένη ενημέρωση των γιατρών, η μητέρα της τηλεφωνούσε σχεδόν ατάραχη στον γιατρό από την αχαϊκή πρωτεύουσα, ο οποίος ήταν αυτός που γνώριζε το ιατρικό ιστορικό του κοριτσιού και είχε προσπαθήσει να το “θωρακίσει”, απλώς για να του μεταφέρει τα “άσχημα μαντάτα” και ότι τελικά η πολύμηνη προσπάθειά του δεν είχε αίσιο τέλος. Χωρίς ουσιαστική αιτιολογία για αυτή την ενημέρωση, χωρίς να ζητεί ιατρικές συμβουλές ή μια άλλη γνώμη και χωρίς έκφραση θλίψης.

Μάλιστα στον ίδιο γιατρό, λίγες ώρες αργότερα, επισήμανε με τον ίδιο ουδέτερο τρόπο και χωρίς οποιαδήποτε συγκινησιακή φόρτιση ότι είναι απροσδιόριστα τα αίτια του θανάτου της κόρης της, σαν να μιλούσε για κάποιο άγνωστο κορίτσι. Αναφέροντάς του ότι απάντηση θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία τελικά αποκάλυψε τη χορήγηση της δηλητηριώδους ουσίας που σκότωσε το άτυχο παιδάκι. Επιπλέον φέρεται να υπέβαλε ερώτηση για την τύχη των καταπραϋντικών χαπιών που έπαιρνε η Τζωρτζίνα λόγω της εγκεφαλοπάθειάς της και αν μπορεί να τα λάβει άλλο άτομο!

Τα συγκεκριμένα στοιχεία και οι μαρτυρίες για όσα συνέβησαν στην τελευταία πράξη του δράματος είναι ορισμένα από τα νέα επιβαρυντικά δεδομένα για τις επιλογές της 33χρονης ήδη κατηγορούμενης μητέρας και ενώ σχεδόν κάθε ημέρα ανακύπτουν και νέα στοιχεία για τις ύποπτες ενέργειές της σε κρίσιμες χρονικές στιγμές.Αναζητήσεις, μηνύματα και υλικό στο cloud

Ενα από τα βασικά στοιχεία είναι οι αναζητήσεις της στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού της τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού υπολογιστή της την κρίσιμη περίοδο μεταξύ 12 και 28 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή την προηγούμενη ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται σε μεθοδικές έρευνες που έγιναν στο επονομαζόμενο “υπολογιστικό νέφος” (cloud), όπου βρέθηκαν αναζητήσεις της για τις συνέπειες από “έλλειψη οξυγόνου”, για “αναισθητικά φάρμακα” και τις “αναισθησίες παιδιών”.

Και αυτό παρότι για την εξέλιξη της υγείας της κόρης της και τα φάρμακα που της δίνονταν είχε διαρκή αναλυτική ενημέρωση για πολλούς μήνες από τους θεράποντες ιατρούς της σε τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας.

Ομως εκείνο στο οποίο εστιάζουν αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί είναι ότι τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο του κοριτσιού είχε σταλεί διαφήμιση για τη φονική αναισθητική ουσία “κεταμίνη” από το Google. Με δικαστικούς λειτουργούς να αναφέρουν ότι υπάρχουν σαφή δείγματα ότι η 33χρονη κατηγορούμενη διέγραψε τις σχετικές αναζητήσεις, όπως και σχεδόν όλες που έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες μπορεί να παρείχαν πληροφορίες για το τι μπορεί να συνέβη τον Απρίλιο του 2019 και την άνοιξη του 2021, οπότε απεβίωσαν η τριάμισι χρονών Μαλένα και η επτά μηνών Ιριδα και υπέστη την πρώτη ανεξήγητη ανακοπή η μέχρι τότε υγιέστατη Τζωρτζίνα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι σε αναζητήσεις, μηνύματα και υλικό αρχείου που εντοπίζονται στο cloud ή και σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους (στικάκια, ψηφιακούς δίσκους) χρησιμοποιούνται ειδικοί αλγόριθμοι και συστήματα “τεχνητής νοημοσύνης” ώστε να ανασύρονται οι κατάλληλες πληροφορίες. Και ότι πιθανόν θα βρεθεί τρόπος, να αντληθούν διαγραμμένα αρχεία ακόμη και προ αρκετού μεγάλου χρονικού διαστήματος.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα