Ρότσα για Μαραντόνα: "Η Αργεντινή έχασε το "Θεό" της"

Ρότσα για Μαραντόνα: "Η Αργεντινή έχασε το "Θεό" της"ntzouaniΤετ, 11/25/2020 - 19:05

 

Εμφανώς συγκινημένος από το χαμό του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μίλησε στο novasports.gr για το θάνατο του σπουδαιότερου ποδοσφαιριστή στην ιστορία. 

Ο άλλοτε παίκτης και προπονητής του Παναθηναϊκού θυμήθηκε το μικρό διάστημα που ήταν συμπαίκτης με τον

Μαραντόνα στις προπονήσεις της Εθνικής Αργεντινής, τις αναμετρήσεις που έπαιξαν αντίπαλοι και περιγράφει το κλίμα που επικρατεί στην πατρίδα του. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα

Για το διάστημα που ήταν συμπαίκτες με τον Μαραντόνα

"Με τον Ντιέγκο ήμασταν συμπαίκτες το 1977 στις προπονήσεις της Εθνικής Αργεντινής. Επειδή είχε τρέλα με το ποδόσφαιρο και τη μπάλα, όταν βγαίναμε για ζέσταμα, αυτός έβγαινε με τη μπάλα και έκανε όλα αυτά τα μαγικά που έκανε στην πορεία του στο ποδόσφαιρο. 

Στο ΠΑΟΚ - Νάπολι, όταν είχε βγει στο γήπεδο η ιταλική ομάδα έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες. Ο Μαραντόνα είχε βγει μόνος του με μια μπάλα στα πόδια και όλο το γήπεδο χειροκροτούσε". 

Για την πρώτη φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι: 

"Στo δεύτερο παιχνίδι στην καριέρα του είχε παίξει εναντίον μας. Ήταν 15 χρονών και είχε φανεί ότι ήταν από άλλο πλανήτη".

Για όσα ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα για τον ποδοσφαιρικό πλανήτη: 

"Ο μεγαλύτερος παίκτης στον πλανήτη. Αυτή την ώρα στην Αργεντινή δεν υπάρχει ένας, ότι ομάδα και αν είναι, που να μην κλαίει. Γιατί κατά τη γνώμη μου ήταν από τους ελάχιστους στην Αργεντινή που έφερε ένα χαμόγελο στον κόσμο, ιδιαίτερα με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986. 

Ήταν σε μια εποχή που είχαμε εικόνα από τους παίκτες - όπως δεν είχαμε από τον Πελέ - και μας αφήνει τόσες εικόνες ως κληρονομιά. Ο πιο μεγάλος παίκτης, η μεγαλύτερη προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλω να μιλήσω για την κακή ζωή και τα ναρκωτικά. Δεν θα υπάρξει άλλος σαν αυτόν. Γιατί ήταν όλα σε ένα. Πανέξυπνος, γρήγορος, δυνατός αν και αρκετά κοντός και με ένα πόδι και κατέκτησε τον ποδοσφαιρικό κόσμο με την αξία του. Θα πενθεί όλος ο πλανήτης".

Για όσα σήμαινε για τους Αργεντινούς ο Μαραντόνα:  

" Ήταν ο "Θεός" τους. Για παράδειγμα την ημέρα που πήγε την τελευταία φορά στο γήπεδο, έξω από το σπίτι του ήταν χιλιάδες κόσμος, έξω από το νοσοκομείο χιλιάδες κόσμος. Αν μπορούσε να είναι ολόκληρη η Αργεντινή έξω από την κλινική, θα ήταν... Όλοι έχουν αυτή την εικόνα του νικητή Αργεντινού. Έμεινε στην ιστορία για τα πάντα και ο πιο γνωστός Αργεντινός σε όλο τον πλανήτη. Δεν του άξιζε αυτό το τέλος, αλλά έζησε πολύ έντονα τη ζωή του". 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παναθηναϊκός - Ποδόσφαιρο Argentina - Ποδόσφαιρο Off Off ntzouani On Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ντιέγκο Μαραντόνα Παναθηναϊκός ΕΛΛΑΔΑ Εμφανώς συγκινημένος από το χαμό του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μίλησε στο novasports.gr για το θάνατο του σπουδαιότερου ποδοσφαιριστή στην ιστορία.  Article publish on Τετ, 11/25/2020 - 19:05 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα