Ρόμα – Φεγενορτ 1-0: Έγραψε ιστορία η Ρόμα και ο Μουρίνιο! (vids)

Η Ρόμα κατέκτησε το πρώτο UEFA Conference League, κέρδισε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της με τον Ζοζέ Μουρίνιο, να κατακτά πλέον…τα πάντα! Champions League, Europa League και τώρα και Conference League!

Η Ρόμα έκανε ό,τι χρειάζονταν στο ματς για

να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου! Στο πρώτο ημίχρονο δεν άφησε τη Φέγενορτ ν΄απειλήσει, πέτυχε γκολ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, με την βοήθεια της τύχης κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα!

Παρουσία του Τότι, η Ρόμα έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά το Conference League και παράλληλα τον πρώτο της Ευρωπαϊκό τίτλο!

#UECLfinal pic.twitter.com/x8fybHmkGA

— AS Roma (@OfficialASRoma) May 25, 2022

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Ζοζέ Μουρίνιο, παρέταξε την ομάδα του με 3-4-3 με Σμόλινγκ Μαντσίνι και Ιμπάνιες στην άμυνα, Κάρσντορπ, Κριστάντε, Μκιταριάν και Ζαλέφσκι στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση Ζανιόλο Πελεγκρίνι και Έιμπραχαμ.

Ο Άρνε Σλοτ ξεκίνησε με 4-3-3 με Μαλάσια, Σένεσι Τράουνερ και Γκεντράιντα στην άμυνα. Στο κέντρο Κοκτσού, Άουρσνες και Τιλ και στην επίθεση Σινιστέρα, Ντέσερς και Νέλσον. Μάλιστα με αυτή την εντεκάδα ο Σλοτ έγραψε…ιστορία!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν με διάθεση και όρεξη ν΄απειλήσουν!

Η διάθεση και η όρεξη υπήρχαν, όμως το άγχος της συμμετοχής σε τελικό έκανε την παρουσία του με αποτέλεσμα να γίνουν πολλά λάθη εκατέρωθεν.

Στο 16 ο Μκιταριάν που ήταν αμφίβολος ακόμη και για να ξεκινήσει τον αγώνα, έγινε αναγκαστική αλλαγή καθώς ήταν ανέτοιμος. Ο παίκτης της Ρόμα βρέθηκε στο έδαφος και ζήτησε αλλαγή. Η είσοδος του Ολιβέιρα φάνηκε να φέρνει ισορροπία στην Ρόμα βοηθώντας την να γίνει καλύτερη.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τη Ρόμα και έτσι προηγήθηκε! Ο Μαντσίνι έκανε τη σέντρα λίγο μπροστά από το κέντρο του γηπέδου, βρήκε τον Τζανιόλο που κατέβασε, πρόλαβε την έξοδο του Μπάιλοου και έκανε το 1-0! Ο παίκτης της Ρόμα σε δέκα ματς μετράει 5 γκολ και 3 ασίστ!

Ο Ιταλός έγραψε ιστορία!

Η Φέγενορτ, μετά το γκολ, πίεσε, ανέβασε την απόδοσή της και στο 41 ο Κοκτσού απείλησε με σουτ με τον Ρουί Πατρίσιο να μαζεύει τη μπάλα.

ΑΛΛΗ ΦΕΓΕΝΟΡΤ ΣΤΟ Β΄ΜΕΡΟΣ!

Η Φέγενορτ που σχεδόν δεν απείλησε στο πρώτο μέρος, πραγματοποίησε καταπληκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο!

Στο 47 μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Μαντσίνι στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα υπό την πίεση του Τράουνερ την έστειλε στο δοκάρι της ομάδας του και παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ! Στη συνέχεια της φάσης ο Κοκτσού έπιασε δυνατό σουτ με τον Ρουί Πατρίσιο να πέφτει και να σώζει!

Τρία λεπτά αργότερα ο Μαλάσια έπιασε απίθανο σου αναγκάζοντας τον Ρουί Πατρίσιο να κάνει εντυπωσςιακή επέμβαση και αφού η μπάλα ακούμπησε στο δοκάρι κατέληξε κόρνερ!

Στο 52 η Ρόμα διαμαρτυρήθηκε για κόκκινη κάρτα. Ο Έιμπραχαμ έβγαινε στην επίθεση ο Σένεσι τον κράτησε με αποτέλεσμα να του χαλάσει τη ισορροπία ενώ θα έβγαινε μόνος του με τον αντίπαλο πορτιέρε. Ο Διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και έδειξε πως δεν υπάρχει καμία παράβαση.

Γενικά στο Β΄Ημίχρονο, η Φέγενορτ, πίεσε αρκετά, έκανε δύσκολη την ζωή της Ρόμα, η οποία όμως έδωσε βάρος στην άμυνα και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Στο 62 η Φέγενορτ δημιούργησε μια ακόμη καλή στιγμή! Ο Νέλσον έκανε αδύναμο σουτ με τη μπάλα ωστόσο να καταλήγει κόρνερ!

Στο 73 ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τη Ρόμα! Ο Βερετού έπιασε δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Μπάιλοου να πέσει και να διώξει.

Στο 82 ο Ντέσερς έκανε σπουδαία κίνησε έκανε και το σουτ με τον Σμόλινγκ να βάζει το πόδι του και να σώζει την ομάδα του!

Στο 85΄ο βερετού έδωσε καταπληκτικά στον Πελεγκρίνι στην περιοχή, αυτός γύρισε και σούταρε και ο Μπάιλοου έδιωξε!

Στο 92 χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Φέγενορτ! Ο Λίνσεν μόνος του μπροστά στο τέρμα, έπιασε αέρα με τη μπάλα να καταλήγει άουτ!

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρουί Πατρίσιο, Ιμπάνιες, Κριστάντε,Σμόλινγκ, Κάρσντορπ, Μαντσίνι, Κριστάντε, Ζαλέφσκι, Τζανιόλο, Μκιταριάν(20΄Ολιβέιρα), Έιμπραχαμ.

Φέγενορντ (Άρνε Σλοτ): Μπάιλοου, Χιρτράουντα, Τράουνερ, Σένεσι, Μαλάσια, Άουρσνες, Τιλ(59 Τούρνστρα), Κόκτσου, Νέλσον, Ντέσερς, Σινιστέρα.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το Match Center του Novasports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα