Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο σπίτι για όλους μετά την ξέφρενη επέλαση της Όμικρον – Ποια μέτρα “κλειδώνουν” την Τετάρτη

Τα πάνω κάτω έχει φέρει η μετάλλαξη Όμικρον στις κυβερνητικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας. Το σημερινό “μαύρο” ρεκόρ κρουσμάτων που σκαρφάλωσαν στα 21.657 επισπεύδει -όπως φαίνεται- την εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όλα δείχνουν, πως το δεύτερο “πακέτο” περιορισμών που θα ανακοινωθεί αύριο θα ισχύσει από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου και όχι από τις 3 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα γίνει για δεύτερη

χρονιά στα σπίτια, αφού τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα κλείσουν νωρίτερα. Ολα δείχνουν ότι το “λουκέτο” την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα μπει λίγες ώρες πριν τα μεσάνυχτα.

Ερώτημα παραμένει, πάντως, αν η μουσική θα συνεχίσει σε τέτοιου είδους μαγαζιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πληφοροίες θέλουν να μην αλλάζει τίποτα προς το παρόν στα γήπεδα παρά τις αντιδράσεις από τον χώρο του αθλητισμού, δηλαδή θα επιτρέπεται μόνο το 10% των θεατών ανάλογα με τη χωρητικότητα του γηπέδου, με μέγιστο αριθμό τα 1.000 άτομα.

Επίσης, κανονικά προβλέπεται να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου.

Αυστηρές συστάσεις για τα ρεβεγιόν στο σπίτι

Παράλληλα, αύριο αναμένονται από τους ειδικούς αυστηρές συστάσεις για τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των εορτών. Οι οδηγίες θα σχετίζονται με τον αριθμό των ατόμων που θα λάβουν μέρος στα ρεβεγιόν, τα μέτρα προστασίας και τη διεξαγωγή τεστ κορονοϊού πριν τις μαζώξεις.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα θα τεθούν αύριο, Τετάρτη στο “τραπέζι” του πρωθυπουργού, ο οποίος θα συμμετέχει σε σύσκεψη στις 9.30 το πρωί με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και στενούς συνεργάτες του.

Λίγο αργότερα, στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών, η οποία πιθανότατα -όπως προαναφέρθηκε- θα εισηγηθεί τα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας να εφαρμοστούν νωρίτερα από την 3η Ιανουαρίου.

“Παράθυρο” Οικονόμου για αυστηρότερους περιορισμούς σε ωράριο και μουσική

Ήδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε οτι αύριο οι περιορισμοί που θα ανακοινωθούν σε εστίαση και διασκέδαση θα ειναι πιο αυστηροί απ ο,τι έχει ήδη ανακοινωθεί.

Ερωτηθείς σχετικά με το γεγονός ότι θα υλοποιηθούν νωρίτερα τα μέτρα που ήταν να εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου, ο ίδιος ανέφερε πως υπήρξε μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί η περίοδος των Χριστουγέννων ωστόσο τα νέα δεδομένα με την έξαρση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής “Όμικρον” ανάγκασαν την κυβέρνηση να αλλάξει τακτική.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, διευκρίνισε πως η επιτροπή θα εισηγηθεί την μετάθεση των μέτρων νωρίτερα, δηλαδή από αύριο ή μεθαύριο.

Σχετικά με τον περιορισμό της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα ο ίδιος δήλωσε πως έχει περιορισμένο ορίζοντα και απέκλεισε την αλλαγή του μέτρου προς το παρόν και για τις επόμενες 15 ημέρες.

Αναφορικά με τα σχολεία δήλωσε πως θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου ίσως με πιο αυστηρό έλεγχο τεστ, ενώ για τα μαγαζιά σημείωσε πως δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι και πως δεν έχει εισηγηθεί κάτι σχετικό η επιτροπή.

Πηγή: Thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα