Φάμπιο Καναβάρο: «Αναμενόμενη η πτώση της Γιουβέντους χωρίς τον Ρονάλντο»

Η Γιουβέντους βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς πίσω από την Αταλάντα. Ξεκίνησε πολύ άσχημα, συγκεντρώνοντας μόλις έναν βαθμό στα τρία πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος. Συνολικά έχει κερδίσει 10 από τους 19 αγώνες της στη Serie A και έχει το χειρότερο ρεκόρ επίθεσης την τελευταία δεκαετία, με μόλις 27 γκολ.

«Δεν με εξέπληξε η πτώση της, νομίζω ότι ήταν αναπόφευκτη», είπε ο 48χρονος στην εφημερίδα Il Corriere

dello Sport. «Μην ξεχνάτε ότι έχασε τον προπονητή-σωτήρα, Κριστιάνο Ρονάλντο. Μαζί του ξεκινούσε κάθε παιχνίδι με 1-0. Η Γιουβέντους πρέπει να αντιμετωπίσει την πτώση των λίγων καλών παικτών και των λίγων νέων που αγωνίζονται. Από την άλλη πλευρά, δεν περίμενα την πτώση της Μίλαν. Τουλάχιστον όχι τώρα».

Ο Ρονάλντο επέστρεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι αφού σημείωσε 101 γκολ σε 134 εμφανίσεις σε τρεις σεζόν στη Γιουβέντους.
Η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική στην Ίντερ. Οι «νερατζούρι» έχουν στεφθεί Πρωταθλητές Χειμώνα και έχουν χάσει μόλις ένα παιχνίδι από τα 19. Απολαμβάνουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων έναντι της αντιπάλου της πόλης, της Μίλαν.
«Είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα και είμαι χαρούμενος για τον Σιμόνε Ιντζάγκι γιατί πολλοί πίστευαν ότι δεν μπορούσε να προπονήσει έναν μεγάλο σύλλογο», είπε ο Καναβάρο. «Αντίθετα, έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να τα πάει καλά, ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τους παίκτες. Σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν, η ομάδα έχει περισσότερη ελευθερία και αυτό μπορείς να το δεις στον αγωνιστικό χώρο».
Ο Καναβάρο μίλησε και για την προπονητική του καριέρα, λέγοντας ότι αναγκάστηκε να σνομπάρει δύο φορές τη Φιορεντίνα. Πρόσθεσε ότι μελετάει ορισμένους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους κατά τη διάρκεια των προπονήσεων τους, ελπίζοντας να πάρει την πρώτη του δουλειά ως προπονητής στη Γηραιά Ήπειρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα