Ρέντη: Ο 18χρονος και άλλα τρία άτομα ζητούν να ενταχθούν σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων

Να ενταχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ως προς το σκέλος εκείνο που είναι ακόμα ανοικτό και αφορά την αστυνομική προανάκριση για την αθλητική βία στα γήπεδα, φέρεται να έχει ζητήσει -για δεύτερη φορά- από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ο 18χρονος που έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον ενός 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη.

Το συγκεκριμένο αίτημα αναμένεται να κριθεί τις

επόμενες ημέρες. Την ένταξη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα έχουν ζητήσει επίσης αυτοβούλως ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το πρώτο αίτημα του 18χρονου το απέρριψε ήδη η ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα και έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Ο 18χρονος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.

Βασική προϋπόθεση ένταξής του σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα είναι αυτά που θα καταθέσει να αναδεικνύουν πρόσωπα, ιεραρχία, δομή που στοιχειοθετούν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι κρίσιμη για το αν ενταχθεί ή όχι στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, κάτι που θα φέρει ερευνητικές εξελίξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί συμπληρώνουν το παζλ των επιβαρυντικών στοιχείων εδραίωσης της σοβαρής κατηγορίας.

Αρχικά καλούν ξανά για εξέταση τα “πιτσιρίκια”, άτομα νεαρής ηλικίας που ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες, και έχει ταυτοποιηθεί η θέση τους στα επεισόδια και τις επιθέσεις, προκειμένου οι αστυνομικοί να αντλήσουν πληροφορίες για τους “μεγάλους”. Τον αρχηγό, τους υπαρχηγούς, τους λοχίες, ομαδάρχες, διαβιβαστές, αποθηκάριους και διανομείς οπλισμού, τους στρατιώτες των ομάδων κρούσης. “Περιμένουμε τα ‘τσικό’ να μας οδηγήσουν στους ‘επαγγελματίες’” αναφέρουν χαρακτηριστικά αρμόδιοι αξιωματικοί.

Οι σαρώσεις από τις κεραίες εκπομπής εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, θα δείξουν την κίνηση υπόπτων πριν από την μετακίνησή τους προς το κλειστό γυμναστήριο. Τα αποτελέσματα DNA, αποτυπωμάτων και εξερεύνησης πυρίτιδας θα βάλουν και άλλους στο κάδρο των ερευνών.

Ο 26χρονος μάνατζερ του γνωστού τράπερ παρότι αρχικά ανέφερε ότι πήγε για λίγο στο γήπεδο, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια προέκυψε ότι ήταν εκεί, και είχε ρόλο στα επεισόδια και τις επιθέσεις, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας, στο… γκρι ζιβάγκο, που φορούσε την ημέρα των επιθέσεων, το οποίο μάλιστα φορούσε και στην προσαγωγή του δύο μέρες μετά. Οι αστυνομικοί εξετάζουν τις διασυνδέσεις του 26χρονου, που προέρχεται από τις επαφές του με 38χρονο πρώην χούλιγκαν, μετέπειτα συνεργάτη αρχηγού της GREEK MAFIA, ο οποίος δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στον Κορυδαλλό.

Μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αναμένεται η ολοκλήρωση της δικογραφίας με τα επιβαρυντικά στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης, η οποία αρχικά θα εμπεριέχει περίπου 40 άτομα. Από εκεί και έπειτα αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων και οι πρώτες συλλήψεις.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα