Ρεάλ-Βαλένθια 95-91: Της έχει πάρει τον αέρα…(hls)

Η Ρεάλ είχε νικήσει την Βαλένθια στον πρώτο γύρο της Euroleague, στον πρώτο γύρο του ισπανικού πρωταθλήματος, στο Final Eight του Κυπέλλου Ισπανίας και έπιασε καρέ νικών επικρατώντας και στη Μαδρίτη για την 28η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague.

H νίκη ήρθε δύσκολα, καθώς το σύνολο του Μουμπρού ήταν αξιόμαχο, πίεσε μέχρι τέλους τους Μαδριλένους, ωστόσο η άνοδος του Ντεκ στο δεύτερο ημίχρονο διαδραμάτισε τον πιο σπουδαίο ρόλο ούτως

ώστε η Ρεάλ να επιστρέψει στις επιτυχίες ύστερα από την εντός έδρας ήττα από την Μπασκόνια την περασμένη Τρίτη.

Η ομάδα του Ματέο (δίχως τον τραυματία Γιαμπουσέλι και τον Γιουλ) οικοδόμησε διαφορές των 10 πόντων μέσα στο παιχνίδι, όμως η Βαλένθια πάντα έβρισκε τρόπο να μένει κοντά και να φαντάζει απειλητική, έτοιμη να κλέψει το ροζ φύλλο αγώνα προς το τέλος.

Όμως οι 10 πόντοι του Ντεκ στην τελευταία περίοδο και οι 5 κρίσιμοι του γενικώς άστοχου Μούσα ήταν τα κλειδιά της νίκης για τους Μπλάνκος.

Ο Ντεκ συνολικά είχε 18 πόντους με 8/8 βολές, ενώ κατέβασε και 7 ριμπάουντ, ο Ταβάρες που έχασε σημαντικό μέρος του δευτέρου ημιχρόνου καθώς είχε 4 φάουλ προσέθεσε 14, από 11 πόντους είχαν οι Πουαριέ και Κορνελί.

Στον αντίποδα για τη Βαλένθια που είναι στο 13-15, ο Ριβέρο είχε 17 πόντους (μόνο 4 στο δεύτερο ημίχρονο), ο Τζόουνς 19 πόντους και 4 ασίστ, ο Ντούμπλιεβιτς 10 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα