Ρεάλ Μαδρίτης-Παρτίζαν 87-89: Πάντερ τρανός την οδηγεί!

Λένε πώς η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Ας ελπίσουμε να συμβαίνει το ίδιο και με την καλή σειρά. Blockbuster Game 1 στη Μαδρίτη ανάμεσα σε δύο ομάδες που τα έδωσαν όλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη. Νικήτρια η Παρτίζαν του άρχοντα των δαχτυλιδιών, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του γεννημένου winner, Κέβιν Πάντερ.

Η Ρεάλ καλείται την Πέμπτη (28/04) να κάνει το 1-1, σε ένα ματς δίχως «αύριο», και την ερχόμενη εβδομάδα να διεκδικήσει «διπλό» στο

Βελιγράδι για να ξαναφέρει τη σειρά στο… σπίτι της.

Το ματς:

Η Παρτίζαν μπήκε καλύτερα στο παρκέ του «Wizink Center» και στόχευσε αμέσως στην αδυναμία του Ταβάρες να μαρκάρει στο τρίποντο! Ο Άλεν Σμαϊλάγκιτς έβαλε τρία τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες για το +8 (6-14). Οι γηπεδούχοι όμως βρήκαν αντίδραση με τους Γκάμπριελ Ντεκ και Έντι Ταβάρες για το πρώτο προβάδισμα της «βασίλισσας» (20-19).

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε ιδανικά για το σύνολο του Τσους Ματέο, καθώς οι Άνταμ Χάνγκα και Γκέρσον Γιαμπουσέλι ανέβασαν τη διαφορά στους οκτώ (30-22). Η εναλλαγή όμως στο μομέντουμ δεν άργησε και πάλι. Λεσόρ και ΛεΝτέι έδωσαν το έναυσμα για να ακολουθήσει η αφύπνιση του Κέβιν Πάντερ. Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, έβαλε πρώτα την ομάδα του Ομπράντοβιτς μπροστά (32-33) και εν συνεχεία αύξησε την διαφορά σχεδόν μόνος του επιθετικά στους επτά (39-46). Γιαμπουσέλι και Γουίλιαμς-Γκος έβαλαν δύο μεγάλα καλάθια για να πέσει η τιμή της διαφοράς στους τέσσερις (44-48) πριν το ημίχρονο.

Από τα αποδυτήρια και οι δύο ομάδες βγήκαν αποφασισμένες για τη νίκη. Το πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου εξελίχθηκε σε μία σου και μία μου, με τον Φαμπιέν Κοζέρ να βάζει τρίποντο προσπεράσματος για το 56-55 αλλά την Παρτίζαν να απαντάει με ασφυκτική άμυνα και με physical game. Κάπως έτσι μετά τα τρίαντα αγωνιστικά λεπτά, με αλλεπάλληλες βολές, η Ρεάλ βρέθηκε μπροστά με 64-63, κάνοντας επιμέρους σκορ 20-15 στο δεκάλεπτο.

Στο ίδιο μοτίβο το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, με τις δύο ομάδες να ανταλλάζουν καλάθια. 7,5 λεπτά πριν από το τέλος ο Ματίας Λεσόρ μείωσε στο πόντο (71-70) για ακόμη μια φορά, αλλά στο επόμενο δίλεπτο η Παρτίζαν δεν κατάφερε να βρει καλάθι και η Ρεάλ το εκμεταλλεύτηκε! Ο Γκάμπριελ Ντεκ έφτασε τους 19 πόντους και οι μαδριλένοι ξέφυγαν με επτά (77-70). Ήταν η σειρά όμως των φιλοξενούμενων να σφίξουν τα… λουριά στην άμυνα και με ένα τρίποντο και φάουλ του Κέβιν Πάντερ λίγο αργότερα, έβαλαν «φωτιά» στο ματς (80-81). Ο Φερνάντεθ έβαλε ένα ζευγάρι βολών με 01:54 στο ρολόι (82-81) αλλά ο Έξουμ επιτέθηκε στον 38χρόνο Ισπανό στην επόμενη επίθεση, του πήρε το φάουλ, του έβαλε και το καλάθι για το 82-84. Το παιχνίδι έφερε στα ίσια ο Γουίλιαμς-Γκος με 1 λεπτό και 16 δευτερόλεπτα να απομένουν (84-84), με την Ρεάλ να βγάζει και μία καταπληκτική άμυνα στη συνέχεια. Όμως ο Ντζάναν Μούσα τα έκανε μαντάρα στην επόμενη επίθεση καθώς στη προσπάθεια για τρίποντο, άπλωσε το πόδι του και χρεώθηκε με φάουλ! Ο Πάντερ έβαλε τις βολές (84-86) αλλά ο φοβερός Γκάμπριελ Ντεκ με γκολ-φάουλ στα 21″ έβαλε ξανά μπροστά τη Ρεάλ (87-86)! Αλλά την τελευταία λέξη την είπε ο Κέβιν Πάντερ, με ένα από τα τρίποντα, σήμα κατατεθέν του (87-89)! Στα 0.4 δευτερόλεπτα η Ρεάλ δεν είχε τύχη και έτσι το μπρέικ των Σέρβων πήρε σάρκα και… οστά.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 44-48, 64-63, 87-89

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα