Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα: Αγνοούν τη λέξη… ισοπαλία (pics)

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για λογαριασμό της 32ης αγωνιστικής της La Liga (21/4, 22:00, Novasports Prime). 

Οχτώ βαθμούς χωρίζουν τις δύο ομάδες στη βαθμολογία, οπότε είναι εύκολα αντιληπτό το γεγονός πως οι «Μπλαουγκράνα» χρειάζονται μόνο τη νίκη εάν θέλουν να παραμείνουν… ζωντανοί στη μάχη του τίτλου. 

Τι έχουν κάνει όμως οι δύο ομάδες στα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια και ποιο είναι το εξαιρετικά σπάνιο σερί

που… τρέχουν τα τελευταία χρόνια;

Από τα μέσα της σεζόν 2019-20 Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αγνοούν τη λέξη ισοπαλία σε 13 συνολικά αναμετρήσεις τους. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί «El Classico» χωρίς ισόπαλο αποτέλεσμα από τη σεζόν 1966-67 (17 παιχνίδια τότε με 11 νίκες της Ρεάλ και 6 της Μπαρτσελόνα).  

Στο διάστημα αυτό, οι «Μερένχες» μετρούν εννέα νίκες έναντι μόλις τεσσάρων των «Μπλαουγκράνα». Η μία από αυτές τις εννιά έχει έρθει στην παράταση στα ημιτελικά του Super Cup του 2021-22. 

Στις 18/12 του 2019 σημειώθηκε η τελευταία ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων, ύστερα από ένα… ξερό 0-0 για την 10η αγωνιστική της La Liga

Επιπλέον με τη Ρεάλ Μαδρίτης γηπεδούχο, οι δύο ομάδες μετρούν 16 σερί αναμετρήσεις χωρίς ισόπαλο αποτέλεσμα από τη σεζόν 2012-13 μέχρι σήμερα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ για τη La Liga ο αριθμός σταματάει στα 13 ματς και πρέπει να πάμε πίσω στη σεζόν 2010-11 για να βρούμε ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». 

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, τότε, είχαν γράψει το τελικό 1-1 για την 32η αγωνιστική της La Liga. Μπορεί ο αριθμός 32 που φέρνει τις δύο ομάδες αντιμέτωπες και φέτος να αποδειχθεί σημαδιακός και να… σπάσει αυτό το μεγάλο σερί; Η απάντηση θα δοθεί το βράδυ της Κυριακής μέσα από τη συχνότητα των καναλιών Novasports.

Keywords
Τυχαία Θέματα