21 Απριλίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, τιμούμε τη μνήμη των Αγίας Αλεξάνδρας βασιλίσσης, Αγίων Ιανουαρίου και Φαύστου και Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

Οι Άγιοι που γιορτάζουν σήμερα

Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλέξω, Αλέκα, Σάντρα, Σάσα

Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή

Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα

Ανατολή ήλιου: 06:40

Δύση ήλιου: 20:06

Διάρκεια ημέρας: 13 ώρες 26 λεπτά

Σελήνη

12.4 ημερών

Η Αγία Αλεξάνδρα: Η Βασίλισσα της Ευσπλαχνίας

Η Αγία Αλεξάνδρα ήταν σύζυγος του αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284 – 305 μ.Χ.). Αντίθετα με τον σκληρό και βίαιο χαρακτήρα του συζύγου της, η Αλεξάνδρα διακρινόταν για την ήρεμη ψυχική της διάθεση, την ευσπλαχνία και τη φιλάνθρωπη ζωή της. Όταν απευθύνθηκε στον αυτοκράτορα προκειμένου να σταματήσουν οι βασανιστικές μαρτυρίες, αυτός της πρότεινε να αποσυρθεί, αλλά εκείνη απάντησε ότι μια τέτοια σκηνή είναι απάνθρωπη και ανάξια του βασιλικού στέμματος. Ο Διοκλητιανός, τότε, διέταξε τη φυλάκισή της. Η Αγία Αλεξάνδρα πέθανε στη φυλακή δύο μέρες πριν από τη θανάτωση του Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου, το 303 μ.Χ..

Η Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Απριλίου και είναι η καταληκτήρια ημέρα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας (World Creativity and Innovation Day), που ξεκινά στις 15 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Αυτή η επέτειος ξεκίνησε το 2001, με πρωτοβουλία της Καναδής ψυχολόγου Μάρσι Σιγκάλ. Σκοπός της είναι να υπενθυμίσει σε όλον τον κόσμο την ικανότητα του ανθρώπου να δημιουργεί καινοτόμες ιδέες, να χρησιμοποιεί τη φαντασία του και να αποφάσεις για ένα καλύτερο κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα