Ρεάλ-Μπαρτσελόνα 3-1: Κυνική «βασίλισσα» (hls)

Στην πρώτη θέση της La Liga και χωρίς την συγκατοίκηση της Μπαρτσελόνα, την οποία νίκησε 2-1 στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου», έμεινε η Ρεάλ. Το πρώτο el classico του ισπανικού πρωταθλήματος, κρίθηκε υπέρ της Ρεάλ από το πρώτο ημίχρονο, με τα γκολ του Μπενζεμά στο 12′ και του Βαλβέρδε στο 35′, ενώ η Μπαρτσελ3να απείλησε την “βασίλισσα” στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε μερική ανατροπή του σκορ με το γκολ

του Φεράν Τόρες στο 83′, αλλά πρόλαβε να κερδίσει τον βαθμό της ισοπαλίας, ώστε να συνέχιζε την ισοβαθμία της με την “αιώνια” αντίπαλο της.

Αντίθετα, η Ρεάλ έφτασε και σε τρίτο γκολ, από την εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Ροντρίγκο, ο οποίος το κέρδισε από τον Γκαρσία που τον πάτησε, και υποδείχτηκε μετά την επανεξέταση του VAR, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή της μπάλας και η Ρεάλ έδειξε ότι έδωσε ελεύθερα μέτρα αγωνιστικού χώρου για να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά οι παίκτες του Αντσελότι ήταν άκρως αποτελεσματικοί στο tranzision παιχνίδι και πέτυχαν δυο γκολ, με πανομοιότυπο τρόπο. Στο 12΄, ο Κρόος “έκλεψε” την μπάλα από τον Μπούσκετς, ο οποίος του έκανε φαουλ, αλλά ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα και ο Γερμανός τροφοδότησε από τα δεξιά τον Βινίσιους που βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Τερ Στέγκεν, πρόλαβε να πλασάρει και στην απόκρουση του τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, η μπάλα κατέληξε στον Μπενζεμά. Ο Γάλλος επιθετικός δεν λάθεψε. Πλασέ από το ύψος της περιοχής και 1-0.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά μετά την γραμμή του κέντρου, οι γηπεδούχοι δεν άφησαν ελεύθερους διαδρόμους από τον άξονα ή τα πλάγια, με αποτέλεσμα η κατοχή της μπάλας να είναι αναξιοποίητη από τους “μπλαου γκράνα”.

Στο 37′, ο Βινίσιους κέρδισε την μπάλα από τα αριστερά, πάτησε την μπάλα στον Τσουαμενί, αυτός στον Μεντίν που έκανε το “γύρισμα” στον αμαρκάριστο Βαλβέρδε και από την ίδια θέση του Μπενζεμά στο πρώτο γκολ, ο Ισπανός μέσος, με δυνατό σουτ, πέτυχε το 2-0.

Το παιχνίδι είχε πιο γρήγορο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο που άρχισε χωρίς αλλαγές από τον Αντσελότι και τον Τσάνι, αλλά δεν υπήρχαν κλασσικές ευκαιρίες για άλλα γκολ. Ο Μπενζεμά σκόραρε, αλλά από θέση οφσάιντ και λίγο αργότερα είχε μια καλή στιγμή.

Ο Λεβαντόβσκι που είχε πετύχει 9 γκολ στις 8 πρώτες αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος, περιορίσθηκε δραστικά από την άμυνα της Ρεάλ. Είχε από μια μεγάλη ευκαιρία σε κάθε ημίχρονο (39′ και στο 65΄, χωρίς να σκοράρει, ενώ στο 73′ ο Τσάβι χρησιμοποίησε τον Ανσού Φατί, ο οποίος έδωσε την ασίστ για το γκολ του Τόρες στο 83′ και στο 88′ είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Και το τρίτο γκολ της Ρεάλ, ήρθε σε φάση αντεπίθεσης με το πέναλντι που κέρδισε ο Βραζιλιάνος Ροντρίγκο.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights

ΡΕΑΛ: Λούνιν, Καρβαχάλ (88′ Ρίντιγκερ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Τσουαμενί, Κρόος, Μόντριτς (78′ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (88′ Ασένσιο), Βινίσιους (85′ Ροντρίγκο)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Κουντέ, Γκαρθία, Μπαλντέ (60′ Άλμπα), Μπουσκέτς (60′ Γκάβι), Πέδρι (83′ Κεσιέ), Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ, Λεβαντόβσκι, Ραφίνια (60′ Τόρες).

Keywords
Τυχαία Θέματα