Ραντεβού με τη Ρωσία στην Πάτρα

Τον δεύτερο αγώνα της στα προκριματικά του World League δίνει αύριο Σάββατο (1/12) στην Πάτρα κόντρα στη Ρωσία η εθνική ομάδα πόλο γυναικών.

Μετά την άνετη νίκη της πρεμιέρας επί του Ισραήλ με 24-5, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αναμετρηθεί με τη Ρωσία
σε ένα ματς που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Το παιχνίδι δεν έχει ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία, αφού και οι δύο ομάδες, όπως και η Ισπανία, αναμένεται να πάρουν εύκολα την πρόκριση για το final-6 του Europa Cup, απ' όπου θα προκύψουν και τα τρία ευρωπαϊκά «εισιτήρια» για την τελική φάση του World League. Όμως, η αναμέτρηση μεταξύ δύο εκ των ισχυρότερων δυνάμεων του γυναικείου πόλο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα ιδανικό τεστ για τις δύο ομάδες, ενόψει των επόμενων υποχρεώσεών τους.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, κάλεσε για προετοιμασία 23 παίκτριες και κατέληξε στη 13άδα, όπου επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό η Αλκηστη Μπενέκου, ενώ η Ελένη Ελληνιάδη παίρνει τη θέση της Μαρίας Πάτρα.

Αναλυτικά οι «εκλεκτές» του Μορφέση είναι οι Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Άλκηστη Μπενέκου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ελένη Ελληνιάδη, Ελευθερία Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη, Ιωάννα Σταματοπούλου.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, έρχεται στην Πάτρα με όλα τα αστέρια της. Η σύνθεσή της αποτελείται από τις Αναστασία Βερχογκλιάντοβα, Μαρία Μπέρσνεβα, Εκατερίνα Προκοφίεβα, Ελβίνα Καρίμοβα, Τατιάνα Ζούμπκοβα, Τατιάνα Τολκούνοβα, Αναστασία Φεντότοβα, Αναστασία Σιμάνοβιτς, Άννα Τιμοφέεβα, Εβγκενία Σομπόλεβα, Εβγκενία Ιβάνοβα, Ντάρια Γκερζάνιχ και Άννα Καρνάουχ.

Ο αγώνας θα γίνει στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός», με ώρα έναρξης 7 μ.μ., και διαιτητές τον Ρουμάνο Άντριαν Αλεξαντρέσκου και τον Ούγγρο Γκιόργκι Κουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα