Ρ. Λουτσέσκου «Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά είμαστε εδώ για να κερδίσουμε»

Πιο ... έτοιμος από κάθε άλλη φορά – όχι ότι δεν ήταν ποτέ – εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τον πρώτο αγώνα με την Μπενφίκα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός τοποθετήθηκε με απλότητα, ουσία και πλήρη αυτογνωσία σε όσα ερωτήματα του τέθηκαν για τον πρώτο αγώνα της φάσης των πλέι οφ του Champions League αλλά και όχι μόνον. Πιο συγκεκριμένα ξεκινώντας από τις σκέψεις του για το πρώτο ενενηντάλεπτο των δυο ομάδων στο «Ντα Λουζ»:«Η κάθε ομάδα έχει διαφορετικά στοιχεία.
Αλλο στιλ είχε η Βασιλεία, άλλο η Σπαρτάκ, άλλο τώρα η Μπενφίκα. Αντιμετωπίσαμε ομάδες οι οποίες ηγούνται στις διοργανώσεις που αγωνίζονται. Αυτή είναι μία επιβεβαίωση για το γεγονός πως παίξαμε με δυνατούς αντιπάλους. Θα σας πω το ίδιο. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, αλλά είμαστε εδώ για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Σ’ ερώτηση για το αν με όλα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ ως τώρα κόντρα σε δυο διόλου αμελητέες ομάδες, όπως η Βασιλεία κι η Σπαρτάκ Μόσχας και με τη διασφάλιση της επιστροφής σ’ ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πιθανός αποκλεισμός από την Μπενφίκα αν θα λογίζεται ως αποτυχία: «Στο μυαλό μου δεν υπάρχει αυτό. Δε θέλω να μιλήσω γι' αυτό. Δε σκέφτομαι έτσι … ».

Η άποψή του για την Μπενφίκα: «Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που ήταν χαρά μου να την αναλύω, μία πολύ καλή ομάδα. Εμείς χτίζουμε τη νοοτροπία μας, κάναμε ένα εκπληκτικό σερί νικών και είμαστε εδώ για να κάνουμε το ίδιο και αύριο».

Για το αν θα ήθελε να μιλήσει με ποσοστά για τις δυο ομάδες: «Δεν μου αρέσει να μιλάω με ποσοστά. Η Μπενφίκα είναι δυνατή ομάδα, αλλά και εμείς είμαστε εδώ για να προκριθούμε. Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας προετοιμαζόμασταν γι' αυτό. Ξέραμε θα έχουμε δύσκολο έργο, αλλά είμαστε έτοιμοι. Στη ζωή του καθενός υπάρχουν στιγμές που σε σπρώχνουν πιο πάνω και είμαστε αποφασισμένοι να καταφέρουμε».

Μιλώντας για το μέγεθος της αντιπάλου κι αν αυτό γενικώς προκαλεί επιπλέον άγχος στον ίδιο και στους ποδοσφαιριστές του: «Σεβασμός για τον αντίπαλο, για την ποιότητά του και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Εμπιστευόμαστε την ομάδα μας, την νοοτροπία μας».

Στο ερώτημα για το αν θα ήθελε να πει κάτι περισσότερο για την ανάλυση που έκανε της πορτογαλικής ομάδας, αρχικά αντέδρασε σημειώνοντας πως δεν μπορεί να πει πολλά και μετά σχολίασε: «Είναι λίγο δύσκολο να μιλήσω για τον αντίπαλό μας αυτή τη στιγμή. Πολύ ποιοτική ομάδα, τις αρέσει να έχουν τη μπάλα, να παίζουν ποδόσφαιρο, υπάρχει συνεχής κίνηση από τους επιθετικούς, έχουν γρήγορες και καλές επιστροφές, θέλουν να έχουν συνεχώς την μπάλα. Εχουμε και εμείς ένα στυλ παιχνιδιού που θα τους βάλουμε πίεση».

Αν η απουσία του Ελ Καντουρί αλλάζει τα σχέδιά του κι αν έχει βρει τον αντικαταστάτη του: «Εχω μια ιδέα, αλλά έχουμε ακόμα μια νύχτα για να δούμε».

Οσο για το τί μπορεί να κάνει τη διαφορά: «Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, προσοχή στις λεπτομέρειες. Σε αυτό το επίπεδο τη διαφορά την κάνουν οι λεπτομέρειες. Κάποιες φορές χρειάζεται να αλλάξεις την στρατηγική σου».

Το τελευταίο ερώτημα αφορούσε το ενδεχόμενο να προκύψει διαφοροποίηση της λίστας που δόθηκε στην UEFA κι αν εν όψει του δεύτερου αγώνα υπάρχει πιθανότητα να μπει – τουλάχιστον – στην αποστολή ο Βέρνμπλουμ: «Το επόμενο παιχνίδι είναι την επόμενη εβδομάδα. Ο Βέρνμπλουμ θα είναι έτοιμος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των Εθνικών ομάδων».
Keywords
Τυχαία Θέματα