ΠΣΑΠΠ και Strong Me: Γκολ στον σεξισμό

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ:

To Strong me με την στήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) και της Super League διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία γιορτή ποδοσφαίρου για την αφύπνιση του κοινού σε θέμα έμφυλης ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας, βάζουμε «γκολ» στον σεξισμό και βγάζουμε «οφσάιντ» τον ρατσισμό που επικρατεί στον πλέον ανδροκρατούμενο αθλητικό χώρο. Αποδεικνύουμε στην πράξη τι σημαίνει να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.Ο αθλητισμός, ως πυλώνας κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγία ς,ευαισθητοποιείται, κινητοποιείται και συμμετέχει στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τους τρόπους πρόληψης και εξάλειψης της βίας που οδηγεί στην κακοποίηση και την γυναικοκτονία. Η ευρύτατη απήχηση που
έχει ο «βασιλιάς των σπορ» καθιστά τον ΠΣΑΠΠ και την Super League τους καλύτερους αγγελιαφόρους των μηνυμάτων που πρεσβεύει το Strong me. Σας περιμένουμε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου από τις 15:00 έως τις 18:00 το απόγευμα σε ένα αθλητικό δρώμενο για ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου! Σε αυτή την μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, αθλήτριες, αθλητέ ς,προπονήτριες και προπονητές θα συμπράξουν σε δραστηριότητες και θα παίξουν με τα παιδιά διαδίδοντας το σπουδαίο μήνυμα της ισότητας. Σας καλούμε να παίξετε και να μάθετε τα μυστικά του ποδοσφαίρου από αναγνωρισμένες αθλήτριες και αναγνωρισμένους αθλητές. Ελάτε να δείτε στην πράξη πώς μεταφράζεται ο σεβασμός, η κοινωνική παιδεία και η ελευθερία εντός των γραμμών ενός γηπέδου.

Το κίνημα Strong Me διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Τριάντα δύο φορείς και σύλλογοι από όλη την χώρα και την Κύπρο ενώνουν τη φωνή και τις δυνάμεις τους για να αφυπνίσουν, να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν το κοινό για το ζήτημα της έμφυλης ανισότητας και τη μάστιγα της βίας κατά των γυναικών που κορυφώνεται με το έγκλημα της γυναικοκτονίας.

Ηθοποιοί, τραγουδιστές και τραγουδίστριες, αθλητές και αθλήτριες, συγγραφείς,νομικοί, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και επιστημόνισες της σωματικής και ψυχικής υγείας, της παιδικής και εφηβικής ηλικίας συναντιούνται για τρεις μέρες και ανταλλάσσουν απόψεις σε ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια.Η τέχνη είναι παρούσα στην μάχη ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών. Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, συναυλία (στην οποία συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι:
1550, Αγγελική Βλαχάκη, Στάθης Γιαννακόπουλος, Encardia, Ασπασία Θεοφίλου, Νίκος Καλλίνης, Γεωργία Νταγάκη, Ζωή Παπαδοπούλου), παράλληλες δράσεις και βιωματικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους εντάσσονται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Στον αγώνα μπαίνει και ο αθλητισμός. Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν μαθήματα πολεμικών τεχνών, αλλά και έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με μόνο σκοπό το «γκολ» κόντρα στον σεξισμό και την βία!
Κάνοντας τον φόβο μας δύναμη, μοιράζουμε απλόχερα αγάπη στους συνανθρώπους μας. Στο περίπτερο του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» ενημερωνόμαστε και γινόμαστε εθελοντές δότες μυελού των οστών. Το Strong Me και «Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» οργανώνουν, επίσης, αιμοδοσία για τις ανάγκες του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η ΦΛΟΓΑ».
Στις 23, 24 & 25 Σεπτεμβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων!
Υπό την αιγίδα:  Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας
των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ)
Δήμου Αθηναίων
Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)  Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Keywords
Τυχαία Θέματα