Πρώτα στο σώμα, μετά στο κεφάλι

Δύο σερί παιχνίδια στην Ευρωλίγκα έχουν συνήθως περισσότερες διαφορές παρά ομοιότητες, όμως ο κανόνας αυτός βρίσκει την εξαίρεση του στην περίπτωση του Ολυμπιακού, ο οποίος υποδέχεται απόψε την Αναντολού Εφές (22:00, Novasports Prime). Μία εβδομάδα αφού λύγισε την Παρτίζαν στην παράταση, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα εξίσου ανισοβαρή, τουλάχιστον στο ξεκίνημα.

Κόντρα στους Σέρβους και παίζοντας

εντός έδρας ο Ολυμπιακός αύξησε την παραγωγικότητα του κατά 32 πόντους σε σχέση με το «ατύχημα» του Μιλάνου (85 έναντι 53 σε 40 λεπτά), κυρίως γιατί ο Μουστάφα Φαλ στην πρώτη περίοδο και ο Νίκο Μιλουτίνοφ στο υπόλοιπο παιχνίδι ήταν τα μόνιμα αγκάθια για τους αντιπάλους ψηλούς. Με τον Σέρβο να κερδίζει 10(!) φάουλ και την Παρτίζαν να κλείνει όλο και περισσότερο κοντά του, οι ερυθρόλευκοι έφτιαξαν τις αποστάσεις τους, πήραν 41 πόντους από την τριάδα Κάναν/Γουοκαπ/Λαρεντζάκη και κα΄ταφεραν να φτιάξουν για τον Άλεκ Πιτερς τα σουτ που χρειάζεται ο Αμερικανός για να είναι αποτελεσματικός (15π, 7/9 σουτ).

Η συνταγή θα είναι σε γενικές γραμμές και η ίδια απέναντι σε μια Εφές που λαμποκοπάει στην περιφέρεια, αλλά υποφέρει στο ζωγραφιστό. Στη πρεμιέρα, στη Βαρκελώνη, Ερνανγκόμεθ και Βέσελι τους έβαλαν 34 πόντους και ο Τζαμπάρι άλλους 10 με 4 καρφώματα. Κόντρα στη Ρεάλ τη δεύτερη αγωνιστική ο Γιαμπουσέλι έγραψε ρεκόρ καριέρας σε αξιολόγηση με 39(!), ποστάροντας 22π (6/7 σουτ, 7/7 βολές, 8ρ, 4ας, 2κλ) – οι Μαδριλένοι έβαλαν 103 σουτάροντας 62% δίποντο. Βιλερμπάν και Βαλένθια δεν είχαν την ποιότητα ούτε το προσωπικό να κάνουν το ίδιο και κάπως έτσι η ομάδα του Τζαν ήρθε στα ίσα της με 2-2 ρεκόρ.

Με τον Ταϊρίκ Τζόουνς να ανιχνεύει ακόμα το τοπίο σε μια εποχή που οι mobile, undersized σέντερ τείνουν να γίνουν η εξαίρεση στον παλιό κανόνα, τον Ζίζιτς να διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου πικ εν ρόλ αμυντικού ψηλού και τον 33χρονο Τίμπορ Πλάις να δείχνει πως η καριέρα του μπαίνει σε καθοδική φάση, οι λύσεις στη ρακέτα δεν είναι πολλές, ειδικά αν προσθέσει κανείς πως οι λύσεις στο «4» είναι ο αξιόλογος σουτέρ αλλά ευάλωτος αμυντικός Ντέρεκ Γουίλις και ο Γουίλ Κλάιμπερν. Ενδεικτικά, ο Γουίλις έχει κάνει τρία, όλα κι όλα, φάουλ στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια.

Στην περιφέρεια πάλι υπάρχει γεμάτο οπλοστάσιο. Ο Λάρκιν είναι εύκολα ο πιο σταθερός (13.5 πόντοι, 7 ασίστ), ο Μπομπουά μετά την πρεμιέρα έχει 15.7 πόντους με 60%+ ευστοχία (true shooting), ο Τόμπσον ψάχνει το ρόλο του και το πώς θα μοιράσει τις αποφάσεις με τον Λάρκιν (12.2π, 3.8ας, 2.8λ), ο Κλάιμπερν έχει εκκινήσει πολύ ράθυμα (11 πόντοι στα 2 πρώτα ματς με 4/20 σουτ, 32π με 13/27 στα δύο επόμενα). Για την Εφές κομβική είναι η επιστροφή του Μπράιαντ ο οποίος είναι σε θέση να προσφέρει ισόποσα και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Σε όρους πυγμαχίας, τα καλύτερα χτυπήματα θα στοχεύσουν όχι στο κεφάλι της Εφές, αλλά στο κορμί. Αν η περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού καταφέρει να αντέξει στην πίεση που θα βάλει μια ομάδα που παραδοσιακά μπορεί να παίζει πικ εν ρολ και από τις τρεις θέσεις της περιφέρειας και καταφέρει να μεταφέρει το κέντρο βάρους του αγώνα κοντά στο καλάθι, θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν αποκλείεται να δούμε άλλο ένα ντέρμπι που θα φλερτάρει με το έξτρα πεντάλεπτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα