Πρώτα η αλλαγή νοοτροπίας

Ο Μίχαελ Σκίμπε έφυγε, ο Άγγελος Αναστασιάδης ήρθε. Αφού λοιπόν ο Γερμανός τεχνικός έβαλε την Εθνική ομάδα σε σωστές αγωνιστικές ράγες και έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας, εν συνεχεία ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, καθώς η Εθνική χρειάζεται πολλά παραπάνω από έναν εκλέκτορα.

Το ρόλο αυτό καλείται να τον παίξει ο Άγγελος Αναστασιάδης ο οποίος θα έχει στο πλευρό του τον Άγγελο Μπασινά. Η ομάδα αντιλήφθηκε τα προηγούμενα δύο χρόνια πως μπορεί να παίρνει και πάλι αποτελέσματα. Πρέπει όμως να έχει και διάρκεια. Και για να έχει διάρκεια χρειάζεται περισσότερη προσήλωση
και πειθαρχία συνδυασμένα με πνεύμα ομόνοιας.

Ο 65χρονος τεχνικός, πιο ώριμος από ποτέ, ήρθε για να κάνει πράξη αυτό που ευαγγελίστηκε στη συνέντευξη τύπου της παρουσίασής του. Να πείσει τους ποδοσφαιριστές του πως είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη της Εθνικής ομάδας και το βάρος που πέφτει στις πλάτες τους, καθώς αυτοί είναι οι εκπρόσωποι όλων των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Πώς θα το πετύχει αυτό; Είναι αποφασισμένος να μιλήσει με κάθε έναν ξεχωριστά και να "χτυπήσει" στο θυμικό του, ώστε να αντιληφθούν τη σημασία του να φορά ένας ποδοσφαιριστής τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος. Εϊναι αλήθεια ότι τον τελευταίο χρόνο στην ομάδα παρατηρήθηκαν σημάδια αδοαφορία και έλλειψη σύμπνοιας.

Από αυτή την άποψη, η δουλειά του Άγγελου Αναστασιάδη είναι πολύ πιο δύσκολη από την επιλογή του ρόστερ, τον καταρτισμό της εντεκάδας και τη διαχείριση ενός αγώνα. Χρειάζεται δουλειά και επικοινωνία επί 24ώρου βάσεως. Σε αυτό θα βοηθήσει και ο Άγγελος Μπασινάς, ο οποίος μπαίνει με όρεξη να βοηθήσει την Εθνική (και όλες τις Εθνικές ομάδες) να χτίσει νοοτροπία και μέταλλο.

Αρχής γενομένης από τα ματς με Φινλανδία και Εσθονία και με βασικό στοιχείο δουλειάς την επικοινωνία με τους παίκτες, οι δύο Άγγελοι της Εθνικής θέλουν να δουν τους διεθνείς ποδοσφαιριστές να αφήνουν και την ψυχή του στο γήπεδο. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, αν γίνει αυτό, με ικανοποίηση θα ασχοληθούν με όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα.

Για παράδειγμα, ένα θέμα που εν λευκώ ο Βαγγέλης Γραμμένος το έχει αφήσει στους δύο άνδρες είναι η έδρα της Εθνικής. Χρειάζεται ιδιαίτερη προεργασία γι' αυτό και δε χρειάζεται να προτρέχουμε. Άλλο θέμα με το οποίο ασχολείται ήδη η ΕΠΟ είναι το προπονητικό της ομάδας, το "σπίτι" της δηλαδή που θα της δώσει άλλο αέρα για να δουλεύει όλα τα κλιμάκιά της.

Σπουδαίο θα ήταν να πλαισιωθεί όλο αυτό το νέο project της Εθνικής ομάδας και με κάποια ακόμα παιδιά του 2004. Κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί
Keywords
Τυχαία Θέματα