Προσβάσιμη η λίστα των νεκρών στο Μάτι, ενώ διευρύνεται η έρευνα

Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ανέρχεται, μέχρι στιγμής, στους 92. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, «η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα. Εννέα άνθρωποι πέθαναν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής».

Η λίστα με τα ονόματα των νεκρών – θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της
Αττικής, στο Μάτι, έχει ήδη παραδοθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία ενώ - ατο πλαίσιο της έρευνας - η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει επίσης τις συνομιλίες των στελεχών της τις κρίσιμες ώρες της καταστροφής.

Σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ματθαιόπουλος, ενώ σύντομα θα αρχίσουν να καταθέτουν και οι συγγενείς των θυμάτων.

Εν τω μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων είναι προσβάσιμος στην υπηρεσία και εκεί μπορούν να απευθύνονται όσοι ενδιαφέρονται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, «ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση, έπειτα από αίτησή τους».

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΠ είναι η www.civilprotection.gr και η ταχυδρομική: Ευαγγελιστρίας 2, 105 63 Αθήνα. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της ΓΓΠΠ είναι τα ακόλουθα: 2131510163, 2131510186, 2131510176.

Πηγή: News.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα