Προπόνηση χωρίς ενδείξεις ενδεκάδας

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να δουλέψει για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του Σβατς με τους ποδοσφαιριστές του, μια μέρα πριν από το αρκετά δυνατό φιλικό απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου (8/7, NS1HD, 19.00). Ο Πορτογάλος τεχνικός συνέχισε το πρόγραμμα των παικτών από εκεί που το άφησε στην Πολωνία κι έτσι χώρισε το έμψυχο υλικό του σε δύο γκρουπ.

Στο πρώτο συμμετείχαν όσοι αγωνίστηκαν ως βασικοί (για περίπου 60 λεπτά) στο φιλικό με τη Γιαγκελόνια στη Βαρσοβία. Οι συγκεκριμένοι παίκτες δούλεψαν σε πιο ήπιο ρυθμό στην κυκλοφορία της μπάλας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πρόγραμμα ενδυνάμωσης
με στατικές ασκήσεις. Μαζί τους γυμνάστηκαν και οι Ελ Αραμπί και Σουντανί, οι οποίοι στο περιθώειο των ασκήσεων έκαναν από κοινού ασκήσεις με μπάλα.

Το δεύτερο γκρουπ περιελάμβανε όσους στο παιχνίδι με τη Γιαγκελόνια πέρασαν ως αναπληρωματικοί (ο Πέδρο Μαρτίνς είχε εκφράσει τα παράπονα του για ορισμένους από αυτούς στην κάμερα των καναλιών Novasports). Αυτός ο όμιλος παικτών χωρίστηκε σε δύο ομάδες. Οι Σεμέδο, Τσιμίκας, Γιάννης Μασούρας, Ομάρ, Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης, αντιμετώπισαν τους Μπρούνο, Φορτούνη, Ποντένσε, Μαρτίνη, Ραντζέλοβιτς και Ντουρμισάι. Ο Κάιπερς φόρεσε διαφορετικό διακριτικό και αγωνίστηκε ως μπαλαντέρ και στις δύο ομάδες. Ουσιαστικά το δίτερμα στο μισό γήπεδο ήθελε την πρώτη ομάδα να αμύνεται συνεχώς και να προσπαθεί να βγάλει την μπάλα σωστά προς την επίθεση, ενώ η δεύτερη είχε το πρώτο λόγο σε ό,τι αφορά το επιθετικό κομμάτι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν προτίμησε να μην δουλέψει με τους παίκτες που έχει στο μυαλό του για τη βασική ενδεκάδα του πιο σημαντικού φιλικού μέχρι στιγμής στην προετοιμασία, αλλά να δώσει την ευκαιρία στους παίκτες του να αποφορτιστούν με βάση τον μέχρι στιγμής φόρτο των προηγούμενων παιχνιδιών. Απογευματινό πρόγραμμα προπόνησης δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο, μετά και τη χθεσινή ταλαιπωρία των παικτών στο αεροπορικό ταξίδι από Βαρσοβία για Μόναχο και Ίνσμπρουκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα