Όλα για το τρόπαιο

15:40 7/7/2019 - Πηγή: To10.gr

Στις 18:00, στο Παρκ Ολιμπίκ Λυονέ, διεξάγεται ο μεγάλος τελικός του 8ου Μουντιάλ Γυναικών, ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ολλανδία.

Οι Αμερικανίδες επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί, που τους δόθηκε πριν την εκκίνηση της διοργάνωσης και έφτασαν για 4η φορά στον τελικό! Είναι οι κάτοχοι του τροπαίου, ενώ υπήρξαν νικήτριες του θεσμού το 1991 και το 1999. Στην πορεία τους προς τον τελικό πέτυχαν μόνο νίκες! Συγκεκριμένα “σκόρπισαν” την Ταϋλανδη με 13-0 στην πρεμιέρα και επικράτησαν της Χιλής (3-0) και της Σουηδίας (2-0) για τον 6ο όμιλο.

Στα νοκ άουτ απέκλεισαν κατά σειρά την Ισπανία, την διοργανώτρια Γαλλία και την Αγγλία με το ίδιο σκόρ (2-1)! Τα τέσσερα από τα έξι γκολ των νοκ άουτ τα πέτυχε η αρχηγός Μέγκαν Ράπινο, ενώ στον ημιτελικό με την Αγγλία σκόραραν η Πρες και η Μόργκαν.

Μόνο νίκες μέχρι τον τελικό πέτυχαν και οι Ολλανδέζες στο φετινό Μουντιάλ και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό του θεσμού. Στον 5ο όμιλο επικράτησαν κατά σειρά της Νέας Ζηλανδίας (1-0), του Καμερούν (3-1) και του Καναδά (2-1). Στη φάση των 16 απέκλεισαν την Ιαπωνία (2-1), στα προημιτελικά την Ιταλία (2-0) και στον ημιτελικό χρειάστηκαν την παράταση για υπερκεράσουν το εμπόδιο της Σουηδίας, με ηρωίδα την Γκρόνεν, που σκόραρε στο 99ο λεπτό!

Διαβάστε στο Betarades.gr το αναλυτικό preview για την ΗΠΑ – Ολλανδία με όλα τα τελευταία νέα των δύο ομάδων, ρεπορτάζ, απουσίες, χρήσιμα στατιστικά στοιχεία και φυσικά τη στοιχηματική εκτίμηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα