Προμηθέας-Βίρτους 61-83:

Το “πεπρωμένο” του Προμηθέα στο παιχνίδι με την Βίρτους Μπολόνια, ήταν “φύγιν αδύνατον” και η ιταλική ομάδα επιβεβαίωσε στο δεύτερο ημίχρονο, την ανωτερότητα της, νικώντας εύκολα τους γηπεδούχους (61-83) με για την 16η αγωνιστική του 2ου ομίλου στην πρώτη φάση του EUROCUP. Δωδέκατη ήττα για τον Προμηθέα που αποκλείστηκε, ενώ η πρωτοπόρτος της βαθμολογίας, Βίρτους θα έχει πλεονάκτημα έδρας στην φάση των «16».

Η Βίρτους άρχισε το παιχνίδι με τους δυο νεοαποκτηθέντες, Χάκετ και Σενγκέλια. που αποχώρησαν από την ΤΣΣΚΑ

και ο Σέρτζιο Σκαριόλο τους έδωσε χρόνο για την συνέχιση της προσαρμογής τους, αλλά ύστερα από το πρώτο πεντάλεπτο, επιθετικές λύσεις έδωσαν ο Κορντινιέ και ο Ζειτέ. Οι Μπολονέζοι επέβαλλαν σταδιακά τον ρυθμό τους από την άμυνα και τον περιορισμό των Γκράντ και Αγραβάνη, καθώς μόνο ο Νίκος Ρογκαβόπουλος απειλούσε με σταθερότητα το ιταλικό καλάθι και ο Προμηθέας «κυνηγούσε» στο σκορ σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Η διαφορά του σκορ, έφτασε δις στους 11 πόντους (21-32 και 24-35), αλλά η ελληνική ομάδα “έκλεισε” το πρώτο 20σάλεπτο, στους έξι πόντους.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στην Βίρτους Μπολόνια που πέτυχε επιμέρους σκορ 14-32 και ουσιαστικά… “τελείωσε” το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την άμυνα τους στην γραμμή του τριπόντου, δυσκόλεψαν πολύ τον Γκάντι και τον Ρέι στην δημιουργία παιχνιδιού και εξαφαλίζοντας τα αμυντικά ριμπάουντ, έτρεξαν σε 5 αιφνιδιασμούς, ενώ βρήκαν και αμαρκάριστα σουτ 3 πόντων. Ο Σκαριόλο αξιοποίησε την πληρότητα και την ποιότητα της ομάδας του που κάνει…πρόβες συμμετοχής στην επόμενη Ευρωλίγκα (εάν κατακτήσει τον φετινό τίτλο του Eurocup) και η διαφορά λέφτασε μέχρι και τους 21 πόντους. Μερικά «φαλτσοσφυρίγματα» των διαιτητών, προκάλεσαν τον εκνευρισμό του Ηλία Ζούρου και ενώ η Βίρτους ήταν δεδομένα δυο επίπεδα καλύτερη από τον Προμηθέα…

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία και ευκαιρία για τους Τανούλη και Βασιλείου να αποκομίσουν ευρωπαϊκές εμπειρίες και στο ίδιο μήκος κύματος, η Βίρτους χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες της, ενώ η διαφορά του σκορ έφτασε στους 29 πόντους.

Δεκάλεπτα: 16-21, 30-36, 44-68, 61-83

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα