Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Δε χάνει με τίποτα το «Χρυσό Παπούτσι» (pic)

Ο επιθετικός της Μπάγερν, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αναδείχτηκε νικητής στην πρόκληση του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο και τερμάτισε στην κορυφή της ευρωπαϊκής κατάταξης την περασμένη σεζόν. Ο Λεβαντόφσκι σημείωσε 41 γκολ πρωταθλήματος σε 29 εμφανίσεις, φτάνοντας τους 82 πόντους, τους περισσότερους που συγκέντρωσε κάποιος ποδοσφαιριστής, μετά τον Ρονάλντο την περίοδο 2014/15.

Ο σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρονάλντο και ο Μέσι,ο

οποίος μετακόμισε από την Μπαρτσελόνα στην Παρί, μπήκαν και οι δύο στη νέα σεζόν περιμένοντας να αμφισβητήσουν ξανά τα πρωτεία του Πολωνού επιθετικού. Ο συμπαίκτης του Μέσι στην Παρί, ο Κιλιάν Εμπαπέ και ένα νεαρό αστέρι ο Έρλινγκ Χάλαντ, αναμενόταν επίσης να πρωταγωνιστήσουν στην κατάταξη για το «Golden Shoe» και να πάρουν το στέμμα από τον Λεβαντόφσκι. Όμως η «μάχη» αυτή αποδείχτηκε άνιση. Ο άσος της Μπάγερν ενίσχυσε τις πιθανότητες για να κερδίσει τον τίτλο του πρώτου Ευρωπαίου σκόρερ, μετά τα δύο τέρματα που πέτυχε κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου το Σάββατο.

Ο Λεβαντόφσκι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με τον εκπληκτικό απολογισμό των 31 γκολ σε 27 αγώνες της Bundesliga. Έχει σκοράρει τρεις φορές στα δύο τελευταία ματς, αφού τερμάτισε ένα σπάνιο σερί δύο αγώνων χωρίς γκολ. Συνεχώς παραγωγικός για την Μπάγερν, ο Λεβαντόφσκι έχει πλέον ξεπεράσει τα 30 γκολ στο πρωτάθλημα για τρεις συνεχόμενες σεζόν και πέντε φορές συνολικά στα χρόνια που αγωνίζεται στους Βαυαρούς. Ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης Καρίμ Μπενζεμά είχε μειώσει το προβάδισμα του Λεβαντόφσκι την περασμένη εβδομάδα, όταν σκόραρε δύο φορέςαπέναντι στη Μαγιόρκα.

Αυτό τον οδήγησε στα 22 γκολ στην Primera Division – το καλύτερο ρεκόρ στην Ισπανία – και σε απόσταση επτά τερμάτων από τον Λεβαντόφσκι. Αλλά δεν έπαιξε στο El Clasico εναντίον της Μπαρτσελόνα την Κυριακή, καθώς η Ρεάλ γνώρισε τη συντριβή με σκορ 4-0. Αυτό σημαίνει ότι ο Λεβαντόφσκι απολαμβάνει τώρα ένα πλεονέκτημα εννέα τερμάτων έναντι του Μπενζεμά. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς και η Γιουβέντους αντιμετώπισαν τη Σαλερνιτάνα την Κυριακή, με τον πρώην επιθετικό της Φιορεντίνα να σκοράρει μία φορά στη νίκη με 2-0 για να βελτιώσει τον αριθμό των τερμάτων του στα 21. Παρακάτω βλέπετε τη βαθμολογία των παικτών, που περιλαμβάνει μόνο παίκτες από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, από τα οποία είναι και το πιο πιθανό να αναδειχθεί ο νικητής.

Keywords
Τυχαία Θέματα