Προμηθέας-ΑΕΚ 85-89: Ο Κολόμ…νίκησε τον Φράνκαμπ

Η ΑΕΚ έφυγε από την Πάτρα και το γήπεδο “Δ. Τόφαλος με την 11η νίκη της στην 21η αγωνιστική της Basket League και στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα, η «μονομαχία» του Κουίνο Κολόμ με τον Κόνερ Φράνκαμπ είχε νικητή τον πλει μέικερ της «Ένωσης” και ενώ δυο ακόμα Έλληνες συμπαίκτες του Ισπανού παίκτη, οι Κουζέλογλου, Φλιώνης βοήθησαν

τα μέγιστα για την επικράτηση της ομάδας τους.

Η ΑΕΚ είχε καλύτερη εκκίνηση στο πρώτο δεκάλεπτο, κυρίως επιθετικά και προηγήθηκε με διαφορά 7 πόντων, με τους Κόλομ και Κουζέλογλου να ηγούνται στο σκορ, αλλά στην δεύτερη περίοδο, ο Προμηθέας ανέτρεψε την ροή του αγώνα, βρίσκοντας…αντίδοτο με το δίδυμο των Γκράντ και Αγραβάνη. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν επιμέρους σκορ 25-15 και απέκτησαν προβάδισμα, παρα την αποβολή του προπονητή τους, Ηλία Ζούρου.

Στο 5′ 23” πριν απο την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και για το φάουλ που καταλογίσθηκε στον Λάγιο από τους διατητές, ο Ηλίας Ζούρος διαμαρτυρήθηκε και δέχτηκε τεχνική ποινή, ενώ συνέχισε να αμφισβητεί την απόφαση και χρεώθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή που τον οδήγησε εκτός του πάγκου του Προμηθέα.

O Προμηθέας έφτασε στο συν 7 (53-46 στο 25′), η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε σε 53-53, προσθέτοντας στους σκόρερς της, δυο ακόμα παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Πετρόπουλος και Φλιώνης) και το τέλος της 3ης περιόδου είχε ισόπαλο σκορ. Με τρίποντο του Φλιώνη, η ΑΕΚ προηγήθηκε 73-77 στο 36′, ενώ δυο καθοριστικά καλάθια και πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Κολόμ (με τρίποντο-“μαχαιριά” στα 23”), χάρισαν την νίκη στην ΑΕΚ. Ο Φράνκαμπ που έδειξε ότι θα βοηθήσει σημαντικά τον Προμηθέα, μείωσε με 3ποντο στα 8” πριν από την λήξη, αλλά χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ στα 4” και ο Φλιώνης διαμόρφωσε το αποτέλεσμα με δυο εύστοχες βολές.

Δεκάλεπτα: 15-22, 40-37, 62-62, 85-89

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα