Πρόκριση-θρίλερ της Μπάγερν κόντρα στη Ντόρτμουντ (video)

Σε παιχνίδι – θρίλερ που έγινε στο Μόναχο, η Μπάγερν επικράτησε με 2-1 της Ντόρτμουντ και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Γερμανίας.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκπληκτική στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, διάστημα στο οποίο πέτυχαν γκολ με τον Μπόατεγκ και είχαν δοκάρια με τους Σούλε και Βιδάλ!

Ο Στούγκερ άλλαξε τον σχηματισμό της Ντόρτμουντ και από 3 στόπερ που ξεκίνησε το παιχνίδι έβγαλε τον Μπάρτρα κι έπαιξε με 4 στην άμυνα. Θωράκισε τις πτέρυγες και ισορρόπησε
το παιχνίδι. Παρόλα αυτά οι Βαυαροί πέτυχαν το 2-0 στο 40 με τον Μίλερ.

Ανάλογο ρυθμό είχε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Μπάγερν, κάνοντας τρεις τελικές σε 5 λεπτά και έχοντας σημαντική ευκαιρία με τον Μίλερ για το τρίτο γκολ.

Μετά το 50’ η Ντόρτμουντ πήρε τα ηνία στο παιχνίδι. Πίεσε ψηλά, δημιούργησε συνολικά 7 καλές στιγμές στην περιοχή του Ούλριχ και διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρόκριση. Μείωσε με γκολ του Γιαρμολένκο στο 77’ και είχε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις να στείλει το ματς στην παράταση. Αρχικά με σουτ του Κομάν από το ύψος του πέναλτι και με τη μπάλα να καταλήγει μόλις έξω από το δοκάρι μετά την κόντρα στα πόδια του Μπόατεγκ και στη συνέχεια με κεφαλιά του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Η ομάδα του Χάινκες εξακολουθεί να προβάλει ως μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, τη στιγμή που η Ντόρτμουντ δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο Βερολίνο με αντίπαλο την Άϊντραχτ.
Keywords
Τυχαία Θέματα