Πρώην υπάλληλος της Telltale μηνύει την εταιρεία για παραβίαση δικαιωμάτων

Η αγωγή αναφέρει την παραβίαση του νόμου Warn.

Ένας πρώην υπάλληλος της Telltale Games καταθέτει αγωγή κατά του πρώην εργοδότη του για καταπάτηση των δικαιωμάτων εργασίας σύμφωνα με τον νόμο της Καλιφόρνια, σε προσπάθεια του να λάβει αποζημίωση γι' αυτόν και τους υπόλοιπους πρώην συναδέλφους του που απολύθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Polygon, ο πρώην υπάλληλος Vernie Roberts Jr. κατέθεσε την αγωγή τη Δευτέρα, κλητεύοντας παράβαση

του νόμου WARN (Worker Adjustment and Retraining Notification) ως αιτία της αγωγής. Σύμφωνα με την αγωγή, η παράβαση αυτή δίνει το δικαίωμα στον Roberts και τους άλλους απολυόμενους να λάβουν μία σειρά από μισθούς και επιδόματα για 60 μέρες μετά από την παράβαση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Τμήματος Ανάπτυξης και Απασχόλησης της Καλιφόρνια, ο νόμος WARN "προστατεύει τους υπαλλήλους, τις οικογένειες τους και κοινότητες, απαιτώντας από τους εργοδότες να δίνουν μία ειδοποίηση 60 ημερών στους υπαλλήλους που θα επηρεαστούν από κάποια μαζική απόλυση ή κλείσιμο μιας επιχείρησης". Μιας και πρόκειται για συλλογική αγωγή, ο Roberts θα εκπροσωπήσει των εαυτό του και τους υπόλοιπους υπαλλήλους της Telltale που απολύθηκαν την περασμένη Παρασκευή, που σύμφωνα με την αγωγή είναι 275.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι ο αριθμός αυτός συνιστά μαζική απόλυση και χωρίς να έχει δοθεί προειδοποίηση τουλάχιστον 60 ημέρες πριν από την καταγγελία τους, χωρίς αποζημίωση. Η Telltale οφείλει να τους καταβάλει τους αντίστοιχους μισθούς, προμήθειες, μπόνους, συνταξιοδοτικές εισφορές και άλλες εισφορές, καθώς και άλλες παροχές σε εργαζόμενους στο πλαίσιο του ERISA (Νόμος για την ασφάλεια των συνταξιοδοτικών εισοδημάτων των εργαζομένων) και να καταβάλλουν τα ιατρικά τους έξοδα για 60 ημέρες μετά τη μαζική απόλυση.

Αναφορές λένε πως οι υπάλληλοι της Telltale πιάστηκαν απροετοίμαστοι όταν τους ανακοίνωσαν πως η πλειοψηφία του προσωπικού έχει απολυθεί και πως είχαν 30 λεπτά να εκκενώσουν το κτήριο. Εξαιτίας αυτής της παράβασης του νόμου WARN, ο Roberts εκ μέρους όλων των απολυμένων ζητά δίκη με ενόρκους, για να αποφασιστεί αν τους οφείλονται οι διάφορες πληρωμές και επιδόματα που θα λάμβαναν για 60 μέρες μετά την απόλυση.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Facebook, Steam και PSN.

IGN GreeceHitman 2 Colombia: Welcome to Santa Fortuna TrailerΤο κλείσιμο της Telltale οφείλεται σε αποτυχημένη χρηματοδότησηΣυνιδρυτές του Instagram αποχωρούν από την εταιρεία

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα