Πρόγνωση Μαρουσάκη: Παράταση μέχρι την Πέμπτη για την κακοκαιρία Elias – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

“Εγκλωβισμένη” στο Ιόνιο παραμένει η κακοκαιρία Elias, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, με το φαινόμενο να επηρεάζει τις δυτικές παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Έτσι, τις τελευταίες ώρες σημειώνονται καταιγίδες στη βόρεια Πελοπόννησο, πουκατευθύνονται βορειότερα και αναμένεται να περάσουν τον Κορινθιακό Κόλπο και να χτυπήσουν την κεντρική Στερεά Ελλάδα.

Ο μετεωρολόγος σημείωσε επίσης ότι από τα ξημερώματα

οι καταιγίδες θα χτυπήσουν και την περιοχή της Θεσσαλίας.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, τις επόμενες ώρες το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τα βορειότερα τμήματα της Πελοποννήσου, τη δυτική και κεντρική Στερεά και στη συνέχεια τμήματα της δυτικής και νότιας Θεσσαλίας, που θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού και ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Αναφορικά με την Τετάρτη, η κακοκαιρία Elias αναμένεται να επιμείνει στις ίδιες περιοχές, ενώ θα κινηθεί λίγο πιο ανατολικά επηρεάζοντας το μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου, την κεντρική βορειοανατολική Στερεά και την κεντρική, ανατολική και νότια Θεσσαλία. Έντονα φαινόμενα θα παρατηρηθούν και στη βόρεια Εύβοια.

Σχετικά με το τέλος των έντονων καιρικών φαινομένων που φέρνει το νέο κύμα κακοκαιρίας, αναμένεται να λάβουν “παράταση” και να ξεκινήσουν την υποχώρησή τους μετά την Πέμπτη.

Όπως ανέφερε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, η Τετάρτη θα είναι η δυσκολότερη μέρα γιατί αναμένονται πιο γενικευμένα φαινόμενα από τη Μαγνησία και νοτιότερα. Προσοχή χρειάζεται σε Μαγνησία, Εύβοια, το βόρειο κομμάτι κυρίως, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Ευρυτανία Πελοπόννησο – κυρίως σε Αχαΐα, Κορινθία, Αργολίδα- Αιγαίο και Κρήτη.

Σχετικά με την Αττική η Νικολέτα Ζιακοπούλου εκτίμησε ότι η κακοκαιρία θα “χτυπήσει” από απόψε. “Και αύριο μέσα στην ημέρα κατά διαστήματα και στην Αττική, σχεδόν σε όλο το νομό, θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πιθανά τοπικά προβλήματα. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε αυτό. Ουσιαστικά η εξασθένιση θα αργήσει λίγο, δηλαδή θα έρθει από το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά” υπογράμμισε.

Μεγάλα ύψη βροχής σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία την Τρίτη

Σε συμφωνία με τα προγνωστικά στοιχεία, έντονα κατά τόπους φαινόμενα εκδηλώθηκαν στα ηπειρωτικά την Τρίτη 26/09.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕAA, μέχρι τις 19:45, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφεται στη Μακρακώμη Φθιώτιδας και είναι ίσο με 91 χιλιοστά.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

Πηγή: ΤΗΕ ΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα