Σερβία-Ελλάδα 4-0: Άλλη κλάση, καλό μάθημα (highlights)

Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Women’s Nations League, η Ελλάδα ηττήθηκε στο Βελιγράδι από τη Σερβία με σκορ 4-0 και πλέον θα προσπαθήσει να πάρει θετικά αποτελέσματα από την Ουκρανία στα δύο ματς στα τέλη Οκτώβρη για να παραμείνει στην δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης.

Στο ματς η Σερβία μπήκε δυνατά, αν και η Ελένη Μάρκου είχε ένα καλό σουτ στο 6ο λεπτό. Ήταν ωστόσο εμφανής η διαφορά ποιότητας στο χορτάρι, η δύναμη και η αθλητικότητα των Σέρβων.

Οι γηπεδούχες “χτύπησαν” με την Πόλιακ από δεξιά επανηλλειμμένα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με την Ιβάνοβιτς στο 16′.

Στο 32′ η επιθετικός της Μπάγερν, Γιοβάνα Νταμιάνοβιτς, έκανε το 2-0, ενώ στο 44′ και πάλι η Ιβάνοβιτς έκανε το 3-0. Ο Αλέξανδρος Κατηκαρίδης προσπάθησε από νωρίς να αλλάξει διάταξη κάνοντας το 5-3-2, 4-4-2, χωρίς ωστόσο η Ελλάδα να μπορεί να κρατήσει εύκολα τη μπάλα. Αποτέλεσμα ήταν να βρίσκεται συνεχώς σε φάση άμυνας, κάτι που επέφερε κούραση και σωματική και πνευματική.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν πιο προσηλωμένη, είχε μια καλή ευκαιρία με την Βεατρίκη Σαρρή, αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 4-0 και πάλι από την Νταμιάνοβιτς ύστερα από εξαιρετική μεταβίβαση της Τσάνκοβιτς που παίζει στην Τσέλσι. Το 4-0 ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα για μια πολύ ποιοτική ομάδα. Ματς το οποίο η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει ως μάθημα για τη συνέχεια.

Ελλάδα (Αλέξανδρος Κατηκαρίδης): Νάση, Σιδηρά (Παλαμά), Κακαμπούκη, Νεφρού (Μιχαλοπούλου), Κόγγουλή (Πατερνά), Γιαννακά (Γεωργίου), Μωραΐτου, Μάρκου, Καλδαρίδου (Γεωργαντζή), Σαρρή, Σπυριδωνίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα